Maaike Ouboter – Dat Ik Je Mis

MaaikeOuboter(Nieuwste Hits) – Maaike Ouboter veroverde op dit moment de harten van duizenden Vlamingen en Nederlanders met haar nummer “Dat Ik Je Mis”. Tijdens de talenjacht ‘De Beste Singer-Songwriter’ bracht ze de voltallige jury aan het huilen.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze door is naar de volgende ronde. In Nederland stond ze met stip op 1 op Itunes en sinds gisteren is dit ook het geval in België. De 21-jarige Maaike Oubouter zingt in “Dat Ik Je Mis” over haar moeder die overleden is. Haar ouders zijn beide overleden toen ze een tiener was. Vroeger maakte ze samen muziek en nu ze alleen verder gaat zijn zij haar grootste inspiratiebron. Haar eerste nummers maakte ze in het Engels, maar gaande weg kwam ze erachter dat ze in het Nederlands haar gevoel beter kwijt kon.

De juryleden Giel Beelen, Eric Corton en Sanne Hans (Miss Montreal) slaagden er niet in om het droog te houden. Het Nederlandse publiek is helemaal enthousiast als je kijkt naar de reacties op Social Media kanalen. Zou Maaike de winnaar worden van de Beste Singer-Songwriter van Nederland?

Beluister hieronder “Dat ik je mis” en bekijk de songtekst.

Muziek (468x60)

De Songtekst
De songtekst:
Je kust me, Je sust me, Omhelst me, gerust me
Je vangt me,
Verlangt me
Oneindig ontbangt me
Je roept me
Je hoort me
Je redt en verstoort me
Gelooft me,
Berooft me
Verstikt en verdooft me

Je ademt en leeft me
Siddert en beeft me
Vertrouwt me,
Beschouwt me als mens
En weerhoudt me
Van bozige dromen
Die op komen dagen
De eenzame vragen van eindig geluk

Met je krullen
als nacht
Hoe je praat, hoe je lacht
Hoe je stem zo dichtbij als een engel verzacht
In mijn dromen doorstromen,
Oneindige leegtes
Je remt me
Je temt me
Je roert en beweegt me

Ik mis je
Ik mis je
Ik grijp je, ik gris je
Ik wil je
Bespeel je,
Ik roer en beveel je
om bij me te blijven
In donkere nachten
Niet meer te smachten naar jou

Laat me los
Ik moet nu alleen
en houdt me vast als het nodig is
In gedachten
ik zoek je in alles om me heen
maar al denk ik soms dat het zo beter is
Kan ik het niet helpen dat ik je soms mis

Ik smoor je
Bevroor je
Verlos, en verloor je
Weg naar een andere plek maar ik hoor je
Omarm je
Verwarm je
Ik zie je en voel je
Ik aai je
Ik streel je
Ik knuffel en kroel je

Je rijpt me
Begrijpt me
Verwart en misleidt me
Het schrikt me soms af
Hoeveel ik op je lijk nu

Mijn glimlach
Mijn tranen
Mijn liefde voor leven
Het spijt me van alles
Kom help en bevrijd me

Laat me los
Ik kan het alleen
maar houd me vast als het nodig is
In gedachten
Ik vind je in alles om me heen

Maar al denk ik soms dat het zo beter is
Kan ik het niet helpen dat ik je mis

Ik kus je
Ik sus je
Ik doof en ik blus je
Je blijft heel dichtbij me
Maar in mijn hoofd rust je

Latest Comments
 1. mike demeyer
 2. hanane
 3. M.v.H.
 4. Nancy Devriendt
 5. maribel4ever
 6. Lize
 7. Nathalie
 8. Corien
 9. Krrina
 10. anoniem
 11. Ronald
 12. Laura
 13. Monique
 14. Alies
 15. Irene
  • Nino van der Tas
  • julia

Geef een reactie