IndieMuziek

Alfie Templeman – Radiosoul

(Nieuwste Hits) – Alfie Templeman kondigt nieuwe album aan met de release van gelijknamige titeltrack ‘Radiosoul’. Het album verschijnt op 7 juni. De kleurrijke en intrigerende vijf minuten durende titeltrack van het tweede album, ‘Radiosoul’, bevestigt de status van Alfie Templeman als een van de betere songwriters van zijn generatie. Met een mix van psychedelica, soul en indie creëert Templeman een gevoel dat door het hele album te voelen is.

Ontsnappen aan sociale media

Het album, geschreven door Templeman zelf, ontstond uit een zoektocht naar ontsnapping aan de wereld van sociale media. Hij zocht naar een plek waar hij kon schuilen voor het constante lawaai van online platforms.In een verklaring over het nummer ‘Radiosoul’ deelde Templeman zijn inspiratie: “Het nummer gaat in op de diepgaande impact van sociale media. Mensen streven ernaar om hun onvolkomenheden te verbergen, zich vastklampend aan deze groeiende en belastende illusie. Voor mij is het nummer een manier om de kleine onvolkomenheden van het mens-zijn te omarmen, als een grote warme knuffel. Het is oké om even weg te zijn van je telefoon en die hoofdpijn te verlichten. Het is als een adem van frisse lucht.”

Voortzetting van het succes

De aankondiging van ‘Radiosoul’ volgt op de release van Templeman’s zelfverzekerde single ‘Eyes Wide Shut’. Het nummer werd met lof overladen en werd zelfs uitgeroepen tot BBC Radio 1’s Hottest Record In The World bij de release. Bovendien verscheen het op 27 Spotify New Music Friday-lijsten en 47 Apple New Music Daily-lijsten over de hele wereld, waarmee het de weg vrijmaakte voor het nieuwe tijdperk van Alfie Templeman.

Met ‘Radiosoul’ lijkt Templeman vastbesloten om zijn artistieke horizon te blijven verbreden en zijn positie te versterken als een van de meest veelbelovende artiesten van deze tijd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.