IndieMuziek

Arliston – Monks of Lindisfarne

(Nieuwste Hits) – Het Londense indiepop duo Arliston heeft de nieuwe single ‘Monks of Lindisfarne’ uitgebracht. Het is de eerste track van hun aanstaande album ‘Disappointment Machine’.

Met ‘Monks of Lindisfarne’ wil de band tot nadenken stemmen. De luisteraar zal misschien hun eigen fouten in de liefde overdenken of wordt geraakt door de intuïtieve en emotionele klanken van het nummer.

Monks of Lindisfarne

Naast het warme, analoge geluid van ‘Monks of Lindisfarne’ komt ook de indrukwekkende songwriting van Arliston naar voren. Het nummer gaat over liefdesverdriet en de bittere smaak van afwijzing, maar verliest nooit de kalme toon. De hoofdpersoon van het lied laat op een poëtische manier de pijn van onbeantwoorde liefde los en laat daarbij weten dat het oké is om verder te gaan als twee personen zich niet hetzelfde over de relatie voelen.

Over de uitgebreide combinatie van folk en synth zegt Arliston instrumentalist/producer George Hasbury: “We hebben veel moeite gehad met de arrangementen van dit nummer. Oorspronkelijk was het volledig gebaseerd op synthesizers, maar het nummer veranderde enorm toen we de gitaren toevoegden. Uiteindelijk begonnen we zelfs het hele album met alleen gitaar. Ik hou ervan hoe dit nummer begint als een folky gitaarmelodie en zich vervolgens ontwikkelt tot een jaren tachtig synthkoor. De strijkers voegen ook een extra laagje klasse toe aan de productie.

Totstandkoming single

Terugkijkend op de emotionele totstandkoming van deze single, legt Arliston zanger/instrumentalist Jack Ratcliffe de oorsprong van de titel uit: “Monks of Lindisfarne is een verwijzing naar de bekende Britse sitcom Peep Show. In het bijzonder naar de quote uit de aflevering waarin karakter Jeremy beweert dat hij het ‘eerlijke’ doet door zijn vriend Mark te vertellen dat hij verliefd is op zijn vriendin. Mark antwoordt: ‘Nee! Een eerlijk man zou monnik zijn geworden, of zijn ballen eraf gehakt hebben, of naar Marokko zijn gegaan.’ Dit was één van de (vele) vage verwijzingen die ik maakte in een paniekerig en lang bericht aan iemand, waarin ik probeerde zoiets te zeggen als ‘maak je geen zorgen als je niet hetzelfde voelt, als dat niet het geval is, word ik gewoon een van de monniken van Lindisfarne.’”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.