DanceMuziek

Armin van Buuren ft Kensington – Heading Up High

(Nieuwste Hits) – 28 oktober presenteerde Armin van Buuren zijn nieuwe album Embrace! Frank Frenckel van Nieuwste Hits was bij deze albumrelease.

Een album dat boordevol samenwerkingen staat. We kennen natuurlijk al Another You met Mr. Probz, die tijdens het album release party in Amsterdam in de W&W remix werd gedraaid. Waarom? Omdat deze remix gewoon meer knalt dan de originele versie.

Armin van Buuren heeft zelfs Gavin James weten te strikken om een track mee te maken. Alles behalve een trance track, maar zeker de moeite waard om eens te luisteren.

De titeltrack Embrace is samen met Eric Vloeimans, en mijn favoriete samenwerking op het album is degene met de Duitse trance helden uit Duitsland, Cosmic Gate.

Inspiratie
Tijdens de release party verteld Armin van Buuren waar de inspiratie voor zijn tracks vandaan komen.

De track Old Skool is een ode aan de oldskool house van vroeger in de tijd van Ben Liebrand.

Off The Hook met Hardwell is een samenwerking om het wij-plaatsen-alle-muziekstijlen-in-een-hokje weg te nemen. Het maakt niet uit of je EDM, House of Trance maakt. Het gaat om het gevoel bij een track. Armin was hier zeer duidelijk over. Ik ben Trance en dat zal altijd zo blijven, maar ik verdiep mij ook in andere muziek stijlen. Fuck De Hokjes waren zijn laatste woorden voordat de break van Off The Hook ter gehorde werd gebracht.

Kensington
Frank Frenckel, KensingtonMaar misschien wel de meest opvallende samenwerking op het album is met de rock band Kensington. Armin van Buuren vertelde tijdens zijn album presentatie dat het ontzettend veel werk is geweest om de trance sound van Armin van Buuren samen te laten smelten met de rock van Kensington. Ik kan mij daar wel in vinden, het mooie van de samenwerking is dat je een van de populairste Dj van de wereld hebt, en in mijn ogen de beste band van Nederlandse bodem van dit moment.

Armin van Buuren heeft natuurlijk al met meerdere zangers gewerkt maar toch hebben Mr. Probz en Eloi van Kensington een bepaald stemgeluid dat je niet vaak hoort in trance tracks, en daar ben ik blij omdat het daardoor extra toevoeging heeft.

De track Heading Up High begint ook een beetje als een Kensington track. Rustig met de zang van Eloi. En langzaam word de track opgebouwd naar de trance geluiden van Armin van Buuren. Tot zover is er nog weinig te horen van de samenwerking met een rockband.

Tot de break…

Daar komt de echte Kensington sound om te hoek zetten. Pianootje, rustige zang van Eloi, en zo bouwt het op naar de epische rockgeluiden waar Kensington zo bekend om staat. Gitaren, drums en de zang komen samen met de trance sound van Armin van Buuren. Met in de 2e break zo’n typische Kensington bridge…
Meerstemmige zang met alleen drums dat weer samensmelt met de trance klanken.

Geduurde het nummer ga je je afvragen of dit nu Armin van Buuren is met Kensington, of is het een nummer van Kensington in de remix van Armin van Buuren?

Ik denk dat dit nummer zeker wel eens een hit gaat worden omdat het een combinatie is van Best Of Both Worlds.

Wanneer deze track als officiele single gaat uitkomen wisten de mannen van Kensington mij niet te vertellen, maar wij van Nieuwste Hits willen er natuurlijk wel als eerste bijzijn om jullie dit mede te delen.

Beluister hieronder Armin van Buuren ft. Kensington – Heading Up High.

Frank Frenckel

Muziekliefhebben from the day he was born!!Muziek is de rode draad in het leven van Frenckel (Frank Kok) Van zingen in een kerkkoor en een popkoor, tot draaien op feesten met 5.000 man, tot wekelijks naar een concert gaan in Tivilo, Paradiso, Tolhuistuin, Melkweg, Ziggodome of de HMH.Begon met draaien op zijn 15 jaar en is nu na 18 jaar nog steeds actief als club dj en producer. En sinds 2014 ook bezig met het radio item Frank's Choice in het programma Houdbaar Tijmen.Op de site Nieuwste Hits zal Frenckel zich voornamelijk gaan richten op de nieuwste Dance tracks, maar een uitstapje naar een andere muziekstijl kun je ook zeker verwachten van deze jongen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.