MuziekNieuws

Ásgeir Trausti – Going Home

Asgeir Trausti(Nieuwste Hits) – IJsland heeft met de 20-jarige singer-songwriter Ásgeir Trausti een nieuw talent bij. Hij gooit in eigenland zeer hoge ogen gooit met zijn debuutalbum Dyrd i Daudathogn. Dit album wordt nu ook in het Engels uitgebracht.

Ásgeir Trausti komt uit een familie vol met muzikanten en is opgeroeid met een klassieke gitaar. Hij was van plan om topsporter te worden tot dat hij het roer volledig omgooide en muzikant werd. Hij klopte met een aantal demo’s aan bij producer Gudmundur Kristinn Jonsson en enkele maanden later was zijn debuutalbum een feit. Ondertussen gonsde zijn naam al in de IJslandse muziekscene. Dit zorgde ervoor dat hij een voordat zijn cd uitkwam al alle verkooprecords brak. De singles “Samurgestur” en “Leyndarmal” scoren goed in IJsland en zijn album ontving veel lovende kritieken.

Ásgeir Trausti heeft net als veel andere IJslanders een mooie hoge stem die hij goed weet te gebruiken in zijn muziek. Als hij optreedt in een kleine setting neemt hij zijn vriend Julius mee als tweede gitarist. Voor de grote optredens heeft hij een band vol met ervaren IJslandse muzikanten, waaronder drie van reggae band Hjalmar.

Net zoals Sigur Rós heeft ook Ásgeir Trausti zijn nummers vertaald in het Engels. Deze keuze bezorgt hem optredens door heel Europa. Zo stond hij op de Vierdaagsefeesten in Nijmegen en mag hij optreden op het Reeperbahn Festival in Hamburg. Ásgeir Trausti sleepte al 4 IJslandse Music Awards in de wacht en is genomineerd voor de prestigieuze Nordic Music Price. Een groot talent om in de gaten te houden dus!

Beluister hieronder “Going Home”

Beluister hieronder “Pennan Dag”

Muziek  (468x60)

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Een gedachte over “Ásgeir Trausti – Going Home

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.