MuziekNieuws

Beans & Fatback – Use Me

Beans and FatbackBeans & Fatback heeft haar tweede album With Skin Attached uitgebracht! De eerste single van dit album is “Use Me”.

Een aantal jaren geleden begon Onno Smit bekend van Lefties Soul Connection met een side project. Hij nodigde bevriende muzikanten uit om te komen eten en samen maakten ze het album ‘Beans & Fatback’. De singles “All I Think About” en “Downfall” werden goed ontvangen. Onno Smit en leadgitarist Paul Willemsen besloten zelf aan de slag te gaan met het schrijven van nieuwe nummers en de bevriende muzikanten thuis te laten.

Het resultaat daarvan is ‘With Skin Attached’. Een plaat die zich volgens de Volkskrant kan meten met rock ‘n’ rollplaten zoals die onlangs zijn uitgebracht door Jack White en de Black Keys. Het is een studioproject geworden met een voorliefde voor rauwe rootsmuziek uit Amerika. Het album is live opgenomen in de analoge Electric Monkey studio. Dit is niet zonder reden gedaan. De meeste mensen luisteren muziek via blogs, luisterpalen of telefoons. Al het geluid daarop is helemaal niet in stereo maar in mono. Dus op deze manier speelt Beans & Fatback er goed in op het muziek gebruik van de luisteraars.

De single “Use Me” is een rauwe rhythm ‘n’ blues-track geworden. De relaxte groove en bluesy gitaar worden begeleid door een voortdurend doortikkende cowbell. Dit is past ook perfect in de sfeer van het nummer. Dit is Campina ook opgevallen en daarom gebruiken ze de single in een reclame.

Het album “With Skin Attached” kun je hier kopen!

Beluister hieronder “Use Me”

Muziek  (468x60)

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.