Mash-upMuziek

Ben Howard The Burgh Island EP

Ben Howard heeft tussen alle concerten en festivals door de tijd genomen om de EP “The Burgh Island” op te nemen. Deze EP komt in december uit. Hij tourde afgelopen jaar de wereld over met zijn debuutalbum “Every Kingdom“.

We kennen Ben Howard natuurlijk allemaal van zijn hits “Keep Your Head Up“, “Old Pine” en “The Wolves“. Op dit moment is “The Fear” zijn nieuwe single in Nederland. De Britse zanger heeft zich voor zijn nieuwe EP terug getrokken op een schiereiland in Devon. Hier heeft hij vier nieuwe nummers opgenomen die te horen zijn via zijn YouTube-kanaal.

Ben Howard heeft ervoor gekozen om zijn akoestiche gitaar in de kast te laten liggen en kiest op “The Burgh Island” voor een elektrische sound. De muziek klinkt donkerder en zwaarmoediger dan we van hem gewend zijn. De vier nummers heten: “Esmeralda”, “Oats In The Water“, “To Be Alone” en “Burgh Island“.

Beluister hieronder “Esmeralda”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.