MuziekNieuws

Bloc Party – Ratchet

Bloc Party(Nieuwste Hits) – Bloc Party brengt 13 augustus de EP “The Nextwave Sessies” uit. De eerste single is “Ratchet” en die werd goed ontvangen op Best Kept Secret.

Op Best Kept Secret zat er een vrouwelijke drummer achter de drums. Maar in de videoclip zit de oude vertrouwde drummer nog achter de drums. Dat is best opvallend aangezien de laatste berichten zijn dat de drummer uit de band is gezet. Het nummer “Ratchet” is ontstaan tijdens het touren in 2012. Bloc Party speelde het nummer een paar keer live en het publiek ging compleet los.

Dat is ook niet raar als je het disco ragger hoort met de zang/rap van Kele Okereke hoort. Ook tijdens Best Kept Secret ging het publiek massaal met de voeten van de vloer. Het nummer is geproduceerd door Dan Carey (Bat for Lashes, Hot Chip). Andere nummers die op de EP “The Nextwave Sessies” komen te staan zijn “Obscene”, “French Exit”, “Montreal” en “Children of the Future”.

Beluister hieronder “Ratchet”

Muziek  (468x60)

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.