Fresh album releasesMuziek

Bob Junior – friends vol. 1

(Nieuwste Hits) – Op 15 maart is het debuutalbum ‘Friends vol. 1” van Bob Junior uitgekomen. De Noors/Chileense producer en schrijver Esteban Muñoz komt als Bob junior via 777 Music met zijn eerste eigen muziek. Eerder maakte hij muziek voor z’n broer Boy Pablo en speelde hij ook live mee in zijn band. Nu is hij voor het eerst zelf aan de weg aan het timmeren als soloartiest. Hij doet het op dit album niet helemaal alleen, want hij heeft een rits aan vrienden opgetrommeld voor dit project. Zo doen Alfie Templeman, Dent May, Paul Cherry, FUR, Inner Wave, Bjørg, Bethany Cosentino, Foudeqush en Chillika mee op dit album.

friends vol 1.
Het album ‘friends vol 1.’ barst van de vrolijke catchy nummers, zoals we deze ook kennen van zijn broer Boy Pablo. Door zijn solowerk hoor je duidelijk de invloed die hij heeft gehad in de muziek van z’n broer. De nummers klinken vaak vrolijk, maar de teksten zijn dat niet altijd. Zo is bijvoorbeeld ‘All in Vain’ volgens Muñoz ‘een sad song for sad hearts.’ Er is op de plaat ook ruimte voor een aantal instrumentale nummers zoals ‘16.01.24’, die in een dag is opgenomen ter opvulling van het album of ‘Vacaciones en Hawai’ die een mooi verhaal heeft. Op dit nummer zijn namelijk zijn vader en drie broers te horen. Altijd als ze als familie samen kwamen werd er altijd veel gejamd, gezongen en muziek gemaakt. Zo leerde Muñoz dit nummer spelen van zijn vader, die nu eindelijk kon worden opgenomen. Het was ook een grote droom van z’n vader om met de hele familie in een band te spelen, welke nu voor dit nummer eens werkelijkheid kon worden.

Samenwerkingen
De meest aansprekende samenwerkingen op dit album zijn toch wel die met Alfie Templeman en FUR. De samenwerking met Aflie Templeman is ontstaan doordat de twee elkaar tegen zijn gekomen op een festival in Mexico, waar ze beiden moesten spelen. Na twee ontmoetingen in London was ‘No One Does It Better Than You’ ontstaan. ‘Wish You were Here’ is een nummer die instrumentaal zwaar geïnspireerd is door het ontbreken van de zon in de wintertijd. In het stadje Bergen in Noorwegen, waar Muñoz woont, schijnt de zon dan maximaal 4 uur per dag. Toen hij de juiste stem bij het nummer ging zoeken, wist hij dat het Will Murray van de band FUR moest zijn. De stem klopt perfect bij de rest van het nummer. Ook de samenwerking met Bethany Cosentino is er eentje om bij stil te staan. De twee ontmoette elkaar in LA en zijn samen de studio ingedoken. Het nummer moest een soort Coldplay on steroids worden. Na lange gesprekken over het leven, kwam het thema angst en mentale gezondheid vaak naar voren. Dit heeft geresulteerd in het nummer ”Always (All the Time)”.

De moeite waard
Het album is zeker de moeite waard om op te zetten, zeker nu het mooie weer eraan zit te komen! Als je van de indiepop houdt, is het luisteren naar deze plaat van Bob Junior allerminst een straf. Catchy nummers, goede samenwerkingen en mooie instrumentalen. Het nummer ‘16.01.24’, dat als opvulling diende, is echt een pareltje die je moet horen. Het zal niet lang gaan duren, voordat hij net zo populair zal worden als z’n broer ‘Boy Pablo’.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.