MuziekNieuwsPop

Boy & Bear – Walk The Wire

(Nieuwste Hits) – De Australische folk/rock band Boy & Bear brengt 30 oktober het nieuwe album Limit Of Love uit. Voor dit album werkte de band samen met de bekende producer Elthan John. De eerste single van dat album heet Walk The Wire.

Je kent de band misschien van hun singles “Milk & Sticks” en “Feeding Line” afkomstig van hun eerste album Moonfire. Ruim anderhalf jaar gelden kwam het tweede album Harlequin Dream uit. Waarna de band op tournee ging! In 2014 speelde ze 170 shows waaronder op Where The Wild Things Are, Songbird en Lowlands. Boy & Bear zat in een goede flow en ze besloten direct door te gaan met het opnemen van het derde album “Walk The Wire”.

Limit Of Love

Boy & Bear sloot zich op in een huis aan de NSW South Coast met enkel muziek, goed eten en wijn. Na deze schijfsessies ging de band naar de studio waar producer Ethan Johns (Kings of Leon, Kaiser Chiefs) achter de knoppen zat. Door het tourschema had zanger/gitarist en songschrijver van de band Dave Hosking geen tijd gehad om met complete nummers naar de studio te komen. Boy & Bear heeft daarom voor het eerst met de hele band de nummers gecreëerd. Limit Of Love is opgenomen op de ouderwetse manier. Live op tape met nauwelijks overdubs. Hoe dat klinkt hoor je op de eerste single “Walk The Wire”

Beluister hieronder “Walk The Wire”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.