IndieMuziek

Calicos – In Motion

(Nieuwste Hits) – Het Belgische indiepareltje Calicos laat weer van zich horen met hun nieuwste single ‘In Motion’.

Frontman Quinten Vermaelen neemt luisteraars mee op een nostalgische reis door prille liefde en de acceptatie van het leven zoals het komt. Met dit nummer biedt Calicos een breed uitwaaierend indie-epos, verdeeld in twee betoverende hoofdstukken, dat tevens dienstdoet als sleuteltrack op hun aankomende album, dat gepland staat voor release op 22 november.

In Motion

‘In Motion’ vangt de essentie van romantiek en reflectie op, met Vermaelen’s kenmerkende stem die de diepte van emotie weet vast te leggen. Het nummer wordt geproduceerd en gemixt door Tobie Speleman.

Een Mix van Invloeden

Hoewel de sound van Calicos door de jaren heen wat is verschoven richting de pure indie van artiesten als Sharon Van Etten en Kurt Vile, blijft de americana en folk rock van de beginjaren stevig verankerd in hun muzikale DNA. Nummers zoals ‘Comedown‘, ‘Reliving‘ en ‘The Siren‘ hebben de afgelopen maanden al indruk gemaakt op radio en streamingplatforms, waardoor de anticipatie voor het nieuwe album alleen maar groeit.

Met hun unieke mix van invloeden en Vermaelen’s doordringende songwriting talent, staat Calicos op het punt om door te breken als een van de meest opwindende indie acts van de Lage Landen.

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.