NieuwsPop

Calundé – Feathers (interview)

(Nieuwste Hits) – Cas Erkeland is een 20-jarige artiest uit Nederland! Hij timmert hard aan de weg onder zijn artiestennaam Calundé en zijn nieuwste single heet “Feathers” is net uit.

Even voorstellen Calundé

Cas Erkeland schrijft, speelt, produceert en mixt alles zelf. Alleen voor het masteren krijgt hij hulp. Sinds een half jaar heeft hij zijn eigen studio waar hij ongestoord lawaai kan maken. Of zoals hij het zelf zegt “onwijze harde tering herrie”. Hierdoor merkt hij dat hij beter is gaan zingen en gitaarspelen. Dit komt onder andere doordat hij zijn gitaar amp lekker hard kan zetten en kijken wat er gebeurd. Cas vindt het heerlijk om lekker te nerden met sound en deze studio is dan ook echt een speeltuin voor hem.

Feathers

Zijn nieuwe single heeft hij vorig jaar geschreven midden in de pandemie. Cas zegt hierover: “De avond voordat ik dit nummer schreef luisterde ik een podcast waarin Raymond Goedemondt zat. Raymond zei dat hij ooit een keer het advies gekregen had, dat je elke invloed als inspiratie moet gebruiken. Dit zette mij aan het denken toen ik aan het scrollen was op Instagram. Hier vond ik de langzaam aan de inspiratie voor “Feathers”. Ik stelde mijzelf de vraag: het is allemaal harstikke leuk om ons voor te doen alsof alles goed gaat, maar is dit niet verblindend om alleen de goede kwaliteiten te laten zien? Hierdoor kwam ik op het Nederlandse spreekwoord ‘Aan de veren kent men de vogel’ en dat resulteerde in mijn single “Feathers“.

Toekomst

Calundé kan niet wachten om live te gaan spelen aangezien hij dat nog nooit echt heeft kunnen doen. Ook kon hij al vertellen dat ergens in mei de opvolger van “Feathers” uitkomt! Bij Nieuwste Hits blijven we hem in de gaten houden.

Beluister hieronder het interview dat Tijmen Horstman had met Calundé!

Beluister hieronder “Feathers”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.