HiphopMuziek

Carbonne – Imagine

(Nieuwste Hits) – De 27-jarige rapper Carbonne uit Montpellier heeft met zijn nieuwe single “Imagine” een echte zomerhit te pakken. Hoewel hij enkele weken geleden nog vrij onbekend was, is hij nu een van de meest besproken Franse artiesten van het moment.

Carbonne, afkomstig uit Montpellier, heeft altijd al een passie gehad voor rap en hip-hop. Zijn liefde voor muziek begon op jonge leeftijd, geïnspireerd door iconen als Diam’s. Al op 13-jarige leeftijd begon hij met het schrijven van zijn eigen teksten in zijn slaapkamer. Zijn carrière kreeg een serieuze boost in 2019 dankzij zijn indrukwekkende freestyles en zijn optreden in de show Planet Rap van DjaDja & Dinaz op Skyrock.

Doorbraak single Imagine

In 2021 bracht Carbonne zijn eerste EP uit, getiteld “Aux aurores”. Deze EP opende deuren naar talrijke concerten en optredens, waaronder het voorprogramma van grote namen zoals Youssoupha, Lorenzo en Dosseh. Zijn doorbraak kwam echter met de release van zijn nieuwste single “Imagine” op 3 mei 2024. Het nummer schoot direct naar de top van de meest beluisterde tracks op Spotify in Frankrijk en heeft inmiddels meer dan 4 miljoen streams. Het succes van “Imagine” blijft niet beperkt tot Frankrijk. Het nummer heeft ook de top 50 bereikt in België, Zwitserland en Luxemburg. Carbonne’s mix van zachte en scherpe flow, gecombineerd met teksten over zijn leven, jeugd en zijn stad, weet een breed publiek te raken.

Tiktok en Sociale Media

De populariteit van Carbonne is ook sterk gegroeid dankzij zijn slimme gebruik van sociale media, vooral Tiktok. Tijdens de Covid-19 pandemie besloot hij zich te richten op deze platformen om zijn muziek te promoten. Zijn teaser voor “Imagine”, geplaatst op 3 april, werd al snel een hit met bijna 9 miljoen weergaven. Het aanstekelijke refrein en de zomerse vibe maakten het nummer onweerstaanbaar voor veel luisteraars.

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.