MuziekPop

Chris Bauer – Vlinders

(Nieuwste Hits) – Chris Bauer, zoon van Frans Bauer, heeft zijn debuutsingle ‘Vlinders‘ uitgebracht. Bij de release afgelopen vrijdag, heeft vader Frans gelijk zijn zoon officieel gevraagd om als gastartiest op te treden tijdens zijn concerten in Ahoy later dit jaar.

Popliedje van nu

Het nummer “Vlinders” is een uptempo liefdesliedje dat perfect past in het huidige muzikale landschap, waar artiesten als Antoon, Flemming en Roxy Dekker momenteel hoog scoren. Het nummer bevat kenmerkende synths en een 80’s vibe, een stijl die we tegenwoordig vaak in popmuziek horen. Met deze ingrediënten heeft het nummer de potentie om veel streams te behalen.

Hele trotse vader

We spraken vader Frans tijdens de presentatie van ‘Concert of The Year‘ ook even over de release van de single van z’n zoon. Hij spreekt met trots over zijn zoon en diens muzikale talenten. “Als vader ben je altijd bevooroordeeld, want wat je kind doet vind je altijd het allermooiste.” Hij vertelt dat hij erg trots is op zijn zoon, en dat diens nieuwe liedje niet alleen door hemzelf, maar ook door anderen goed ontvangen wordt. Ondanks dat zijn zoon de muziek als een hobby ziet, vindt Frans de reacties overweldigend en hoopt hij dat zijn zoon er succes mee behaalt: “Ik hoop dat hij het succes ermee behaalt.”

De beste zanger ter wereld

Frans vindt het altijd spannend, vooral omdat hij zijn zoon beter vindt zingen dan zichzelf. “Het is de beste zanger van de wereld en daar overdrijf ik helemaal niks mee. Elke noot raakt hij perfect, hij ziet er goed uit, is slank en goed verzorgd, wat hij waarschijnlijk van zijn moeder heeft.”

Frisse invloeden houden Frans Jong

Als trotse vader erkent Frans echter dat zijn mening gekleurd is, en dat het publiek uiteindelijk moet oordelen. Frans biedt zijn begeleiding aan, maar zijn zoon volgt liever zijn eigen pad. Hij merkt op dat de muziekindustrie tegenwoordig veel sneller werkt; waar vroeger maanden in de studio doorgebracht werden, mixen jongeren nu hun liedjes op de bank met een laptop: “De muziek van deze tijd gaat allemaal veel sneller… Tegenwoordig zitten ze op de bank met de laptop hun liedje te mixen.” Dit moderne proces houdt Frans jong en brengt superleuke ideeën voort. Soms zitten ze samen in de thuisstudio en komt er iets briljants uit. Frans leert veel van zijn kinderen, wat bijvoorbeeld resulteerde in zijn nummer “Van Brabant naar Bordeaux”. Dit nummer laat een heel andere Frans Bauer horen, mede dankzij de frisse kijk van de jongeren om hem heen. Frans zegt daarover: “Ze hebben van een dinosaurus nog een hippe gast gemaakt.”

Studie

Chris is nog niet van plan om vol voor zijn zangcarrière te gaan, omdat hij momenteel bezig is met zijn studie Fiscaal Recht. Voor nu is zingen nog een hobby, al krijgt hij door zijn bekendheid uit de real life soap “De Bauers, 20 jaar later” wel meer aandacht. Het helpt natuurlijk ook dat zijn vader een hele studio thuis heeft, maar met alleen een laptop weet Chris ook prachtige muziek te maken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.