MuziekRecensies

Concertverslag Years & Years Klokgebouw Eindhoven

(Nieuwste Hits) – Op 29 April had de Londense formatie Years & Years in Bitterzoet moeten staan, een zaaltje van Paradiso Amsterdam met een capaciteit van 360 man. Wegens succes werd deze verplaatst naar de grote zaal met een capaciteit van 1500 man. Dit wijst erop dat de band ongekend populair is in Nederland.

In Paradiso stond een clubje jongens onwennig op een podium, overrompeld door het succes. De heren moesten duidelijk wennen aan het succes en wat dat van spanning met zich meebrengt. Qua show werd er niks gedaan en aan de zang en het samenspel van de band moest nog flink gesleuteld worden. Het optreden was na 45 minuten voorbij omdat er nog niet meer repertoire was. Waar een band meestal 3 tot 4 nummers speelde als toegift speelde ze in Paradiso alleen het nummer King!

Klokgebouw Eindhoven
Nu 7 maanden, talloze festivals en optredens verder stonden de heren van Years & Years in het Klokgebouw in Eindhoven. Capaciteit 4000 man en uitverkocht! Years & Years kondigen tijdens het optreden ook meteen aan dat ze in maart optreden in de Heineken Music Hall.

Dat het publiek er zin in had bleek al tijdens het ombouwen van het podium. De fans werden al wild toen het doek naar beneden ging en alleen het LED-scherm tevoorschijn kwam. Op het podium was er nog geen licht, maar bij het publiek ontvlamde er wel degelijk iets. Dit beloofde een mooie avond te worden!

Het zaallicht dimt, en er klinkt gegil… Maar, net als bij de “grote” bands laat ook hier de frontman op zich wachten. De bandleden nemen hun positie in, en dan gebeurt er iets wat ik nog niet eerder heb meegemaakt. Het publiek begint om Olli te roepen…. Bij een Justin Bieber snap ik dat, bij een Justin Timberlake snap ik dat, maar bij Years&Years had ik dit niet verwacht, het is tenslotte een band, een formatie en Olli is tenslotte maar “de” frontman.

Ik geef eerlijk toe, ik ben niet bepaald gecharmeerd van de zangkunsten van deze Olli. Er zijn diverse live-opnames waar hij alles behalve sterk voor de dag komt, dus vol spanning wachtte ik af, verstand en gehoor op neutraal.

Olli komt op, staat bij de microfoon en het nummer “Foundation” word ingezet, en ook nu ga ik weer eerlijk zijn. Ik werd tijdens dit nummer weggeblazen. Rustig en krachtig werd dit nummer ter gehore gebracht, muisstil in de zaal met enkel een rood licht op Olli. De band had er zin en speelde daarna de hit “Take Shelter“. Het nummer is een beetje Major Lazer. Rustig met een goede beat. Dan komt “Desire” voorbij, uiteraard kan er gezegd worden dat de zang bij dit nummer zuiver was of niet het doet er niet toe. Het publiek zingt zo hard mee dat alles overstemd word. Na “Desire” volgt de rest van hun album ‘Communion’ dat eerder dit jaar uitkwam en uiteraard de hits, “Eyes Shut” en “Shine“.

Ook werd het publiek door Years & Years getrakteerd op de Britney Spears cover van Toxic.
Alleen na al deze nummers is net als in Paradiso Amsterdam klaar. Dus ook dit keer blijft het bij een toegift waarin ze hun grootste hits “King” speelde. Het publiek ging nog één keer helemaal los en zingt uit volle borst mee.

De band is volwassen geworden, visuals door middel van een groot LED-scherm die het Years & Years logo laat zien, lichtplan synchroon aan de muziek en 2 backing vocals die de nummers nog meer kracht geven maar het is vooral de band zelf die zich in 7 maanden tijd heeft ontwikkeld.

Frank Frenckel

Muziekliefhebben from the day he was born!!Muziek is de rode draad in het leven van Frenckel (Frank Kok) Van zingen in een kerkkoor en een popkoor, tot draaien op feesten met 5.000 man, tot wekelijks naar een concert gaan in Tivilo, Paradiso, Tolhuistuin, Melkweg, Ziggodome of de HMH.Begon met draaien op zijn 15 jaar en is nu na 18 jaar nog steeds actief als club dj en producer. En sinds 2014 ook bezig met het radio item Frank's Choice in het programma Houdbaar Tijmen.Op de site Nieuwste Hits zal Frenckel zich voornamelijk gaan richten op de nieuwste Dance tracks, maar een uitstapje naar een andere muziekstijl kun je ook zeker verwachten van deze jongen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.