MuziekRock

Crows – Bored

(Nieuwste Hits) – Na twee jaar stilte zijn de Londense rockers van Crows terug met een knaller van een nieuwe single: “Bored“. Deze energieke track markeert niet alleen hun terugkeer, maar ook de aankondiging van hun derde studioalbum, “Reason Enough”, dat op 27 september 2024 zal uitkomen.

Reflectie op verveling en routine

“Bored” gaat over de alledaagse sleur en de frustraties die daarmee gepaard gaan. Zanger James Cox legt uit: “Zoals zoveel muzikanten vandaag de dag, betekent het niet op tour zijn dat we ander werk moeten zoeken om de rekeningen te betalen. We schreven ‘Reason Enough’ in zo’n periode, toen we allemaal tegelijkertijd dagbanen hadden.” Deze dagelijkse sleur bracht een gevoel van verveling en wanhoop naar boven, wat leidde tot de inspiratie voor “Bored”. Cox vervolgt: “Met geen hoop op verandering in mijn routine voelde het alsof ik mijn hoofd tegen een muur wilde slaan.”

Vernieuwde muzikale wegen

Voor de opnames van hun nieuwe album verruilden de bandleden hun vertrouwde oefenruimte in Oost-Londen voor een oude katholieke kerk en klooster in Stroud, Gloucestershire. Deze unieke setting gaf een bijzondere sfeer aan de opnames en zorgde voor een frisse, vernieuwde sound. Gitarist Steve Goddard beschrijft de ruimte als een “vreemde kleine studio”, die perfect paste bij hun creatieve proces. De combinatie van traditionele en rebelse elementen komt duidelijk naar voren in “Bored”.

Een blik op Crows

Crows, opgericht in 2015, heeft zich snel gevestigd als een belangrijke speler in de Britse alternatieve muziekscene. Hun rauwe, post-punk geluid, getemperd door invloeden van bands zoals IDLES, Wolf Alice en Metz, heeft hen een trouwe schare fans opgeleverd. Hun debuutalbum “Silver Tongues” uit 2019 werd geprezen om zijn intensiteit en donkere sfeer. Het tweede album, “Beware Believers” uit 2022, bevestigde hun status als een van de meest opwindende live acts in Londen.

Invloeden en inspiratie

De muziek van Crows put uit een breed scala aan invloeden. Hun donkere, intense geluid doet denken aan post-punk legendes als Joy Division en The Jesus and Mary Chain, maar ze brengen ook een hedendaagse energie die vergelijkbaar is met bands als Fontaines D.C. en Protomartyr. De teksten van James Cox zijn vaak introspectief en maatschappijkritisch, wat bijdraagt aan de diepgaande en soms onheilspellende sfeer van hun muziek.

Tour en toekomstplannen

Naast de release van hun nieuwe single en album heeft Crows ook een uitgebreide tour aangekondigd. Vanaf oktober zullen ze door het Verenigd Koninkrijk en Europa touren, met optredens in steden zoals Leeds, Brighton, Glasgow, Manchester, Londen, Kopenhagen, Parijs en Berlijn. Dit nieuws komt als een opluchting voor hun trouwe fans, die reikhalzend uitkijken naar hun terugkeer op het podium.

Wat brengt de toekomst?

“Reason Enough” is het meest geïnspireerde album van Crows tot nu toe. De single “Bored” dient als een krachtige opening, vol energie en onmiskenbare passie. De band, bestaande uit James Cox (zang), Steve Goddard (gitaar), Jith Amarasinghe (bas) en Sam Lister (drums), bewijst opnieuw waarom ze een vaste waarde zijn in de Britse alternatieve muziekscene.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.