MuziekNieuws

Cub Sport – This Is Our Vice

(Nieuwste Hits) – De jonge indie-pop band Cub Sport uit Brisbane komt eindelijk met hun lang verwachte debuutalbum. Op 17 juni brengt de band het album “This Is Our Vice” uit. De eerste single van het album “I can’t Save You is niet te beluisteren!

Na twee EP’s, veel airplay op grote Amerikaanse college-radiostation en een tournee van Singapore tot Philadelphia, brengt Cub Sport eindelijk hun debuutalbum uit. Het kwartet laat op “This Is Our Vice” een volwassener geluid horen. Zanger en songwriter Tim Nelson nam wat afstand van het speelse en vrolijke karakter van de band. Voor het debuutalbum stapte hij uit zijn comfort zone en zingt hij over thema’s als onzekerheid en twijfel. Dit verpakt in in prachtige harmonieën en pakkende melodieën.

Cub Sport – I Can’t Save You

De eerste single van het album is “I Can’t Save You”. Een lo-fi klaagzang over schemergebied tussen verlangen en behoefte. De tekst is verpakt in een radiovriendelijk nummer met een refrein dat je zo meezingt. Live-optredens zijn een grote uitdaging voor de band. Ze willen namelijk de gelaagdheid en complexiteit zo goed mogelijk live overbrengen. Of dit lukt kun je 28 mei zien op het London Calling festival in Amsterdam.

Beluister hieronder “I Can’t Save You”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.