MuziekNieuws

CUT_ – Papaoutai

CUT_(Nieuwste Hits) – Hoe een schoolopdracht een YouTube hit werd! Het overkwam de Amsterdamse band CUT_! Binnen no time ging hun cover “Papaoutai” van Stromae viral.

De studenten Sebastiaan en Belle van het Conservatorium van Amsterdam kregen de opdracht om een nummer te coveren. Zij kozen ervoor om “Papaoutai” te vertalen naar het Engels en er een donker elektronisch nummer ala Massive Attack van te maken. Het nummer werd binnen no time opgepikt door de Franse website Konbini en voordat ze het wisten ging de cover viral. Wat ook helpt is dat Stromae het een toffe cover vindt. Hij heeft het nummer op zijn facebookpagina gezet en liked soms post van CUT_.

Belle en Sebastiaan zijn druk bezig met het maken van een eigen EP. Op de EP komen vijf nummers te staan en komt na de zomer uit. Voor deze EP halen ze inspiratie uit Massive Attack, Mount Kimbie en James Blake. Wanneer ze live spelen is improvisatie het kernwoord. De teksten zijn van te voren geschreven maar met de beats wordt elke keer weer geëxperimenteerd. De liveshows worden ondersteund door interactieve visuals van Hidde de Jong. Cut_ heeft ook een eigen single “Twisting and Turning” online staan.

Beluister hieronder de cover “Papaoutai”

Beluister hieronder de single “Twisting and Turning”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.