DanceMuziek

David Guetta ft Sia & Fetty Wap – Bang My Head

(Nieuwste Hits) – David Guetta is het maken van hits nog steeds niet verleerd! Dit keer werkt bij samen met Sia en Fetty Wap op zijn nieuwe single Bang My Head.

Dat een DJ/Producer tegenwoordig meer moet doen om zijn naam op een hoger level te krijgen dat weten we wel, alleen dan de vraag hoe doe je dat? Hoe kun je je artiesten naam nog meer upgraden bij het grote publiek? Inderdaad, door nog commerciëler te denken. Neem Avicii die met zijn country pop de wereld veroverde. Neem Major Lazer die ooit house tracks maakte als Let The Bass Kick, Original Don en Pon de Floor. Maakt nu furore met de Major Lazor Moombahton sound. Zo kunnen we ook aan dit rijtje de man toevoegen die al heel wat jaren meegaat in de dance industrie.

David Guetta
De Fransman die op 6 november 48 is geworden, is nog steeds alive and kickin. Zijn eerste hit stamt uit 2001, Just A Little More Love. Op zijn laatste album Listen (deluxe edition) laat David vooral horen dat ook hij diverse muziekstromingen kan produceren. Door de house tracks en de urban tracks om en om te releasen blijft hij de muzikale gemoederen flink bezig houden. Tracks als Dangerous, wat een bere sterke track is verwacht je niet snel bij David Guetta, om vervolgens met een club knaller als Bad te komen. Commercieel gezien verschrikkelijk slim, en zo kun je gewoon niet om David Guetta heen.

Zijn laatste release komt ook van zijn laatste album af, en gaat hij weer de samenwerking aan met de dame die misschien wel verantwoordelijk is voor de grootste David Guetta hit, Titanium. David Guetta ft Sia & Fetty Wap – Bang My Head. Een nummer waarin David Guetta ook de Major Lazer sound heeft toegevoegd. Elektronische geluiden in laag tempo…. Catchy refreintje…. Rappje van Fetty Wap en natuurlijk het herkenbare stemgeluid van Sia. Commercieel gezien zit het nummer ontzettend goed in elkaar en kan het zeker een radio hit worden. Daarbij is het tegenwoordig minstens zo belangrijk een goede video clip te hebben bij de track. De clip is een beetje Hunger Games stijl, futuristisch en lijkt eerder een korte speelfilm. Of dit nummer net zo’n groot succes gaat worden als Titanium moet ik helaas NEE zeggen. Titanium was voor David Guetta een “nieuwe” doorbraak bij het grote publiek.

Nu 4 jaar na Titanium is hij weer net zo’n gevestigde naam op een festival als Tiesto, Hardwell, Major Lazer, Skrillex of Martin Garrix. Zelf heb ik deze man vorige jaar aan het werk gezien en verbaasde het mij hoe ongelooflijke veel hits heeft gemaakt. In de DJ Mag Top 100 stond David Guetta op plaats nummer 6. En zegt dat dan meteen dat je ook de beste dj bent…? Nee zeker niet, maar wel dat je bij de top 10 van populairste dj’s van de wereld hoort, en dat heeft hij juist te danken door het produceren van diverse muziekstijlen.

Beluister hieronder “Bang My Head”

Frank Frenckel

Muziekliefhebben from the day he was born!!Muziek is de rode draad in het leven van Frenckel (Frank Kok) Van zingen in een kerkkoor en een popkoor, tot draaien op feesten met 5.000 man, tot wekelijks naar een concert gaan in Tivilo, Paradiso, Tolhuistuin, Melkweg, Ziggodome of de HMH.Begon met draaien op zijn 15 jaar en is nu na 18 jaar nog steeds actief als club dj en producer. En sinds 2014 ook bezig met het radio item Frank's Choice in het programma Houdbaar Tijmen.Op de site Nieuwste Hits zal Frenckel zich voornamelijk gaan richten op de nieuwste Dance tracks, maar een uitstapje naar een andere muziekstijl kun je ook zeker verwachten van deze jongen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.