HiphopMuziek

Dazzled Sticks – Dans

(Nieuwste Hits) – Vorig jaar was daar ineens een album van Dazzled Sticks! Van het opmerkelijke duo Tjeerd Bomhof (Voicst, Dazzled Kid) en Junte Uiterwijk (Sticks). De eerste single van de heren heet “Dans”.

Tjeerd en Sticks kwamen elkaar voor het eerste tegen op een begrafenis. Sticks wilde op de begrafenis een akoestische versie spelen van “Spaanse Vlieg” en werd voorgesteld aan de man met de gitaar Tjeerd Bomhof. Dit was zo’n interessante combinatie dat ze besloten om de studio in te gaan. Tjeerd was al een tijdje aan experimenteren met verschillende beats. Toen Sticks die beats voor het eerst hoorde dacht hij dat het niks ging worden. Maar uiteindelijk zijn de mannen naar elkaar toe gegroeid en is er een album gekomen. Een album die volstaat met slimme teksten van Sticks die het voor elkaar krijgt om Prem Shivram Shaw Radhakishun te verwerken in een van zijn teksten.

Live

Op het Let’s Get Lost festival in Zwolle zag ik Dazzled Sticks live. Het was een van de eerste live optredens van Dazzled Sticks en dat merktje. Sticks die altijd goed te verstaan is tijdens zijn raps. Had het nu wat lastiger en ook Tjeerd Bomhof stond nog wat onwennig naast de Zwolse rapper. Maar alle Zwolse hiphop fans laten een feestje met Sticks niet schieten dus de zaal ging als nog los. De heren stonden afgelopen weekend op Noorderslag en gooide daar hoge ogen. Veel recensenten waren positief en ook de radiodj’s van 3FM noemde Dazzled Sticks regelmatig als het om de tofste acts van Noorderslag ging. Grote kans dus dat de heren hun clubtour gaan uitbreiden met verschillende festivals.

Beluister hieronder “Dans”

Beluister hieronder het live optreden bij 3voor12

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.