MuziekNieuwsPop

Debuutalbum Sunset Sons heet Very Rarly Say Die

(Nieuwste Hits) – Het Engels-Australische Sunset Sons brengt op 1 april het debuutalbum “Very Rarely Say Die” uit. In Nederland kennen we de band van hun bescheiden hits “Remember” en “She Wants“.

Sunset Sons ontstond toen Rory, Pete, Jed en Rob elkaar tegen het lijf liepen in het Franse kuststadje Hossegor. Drummer Jed zag voorman Rory covers spelen op een barpiano in de bar La Surfing. Deze bar bleek eigendom te zijn van de Australische bassist Pete. De heren gingen samen muziek maken en Sunset Sons was geboren.

Sunset Sons Tour

De Engels-Australische band heeft een ongelofelijk jaar achter de rug met meer de twintig festivals. Deze tour begon tijdens Eurosonic waar ze werden opgepikt door boekers en radiostations. Ze stonden in het voorprogramma van de uitverkochte clubtour van de Imagine Dragons in Engeland en op 5 februari staat Sunset Sons in het voorprogramma van Imagine Dragons in Ziggo Dome. De band speelt zelf ook twee clubshows in Nederland. Op 12 april staan ze in de Effenaar en een dag later in de Melkweg. Niet slecht voor vier surfers die twee jaar geleden nog muziek maakten om rekeningen te betalen.

Debuutalbum Very Rarely Say Die

Sunset Sons is al druk aan het toeren maar heeft nog geen album. Ze brachten al wel in eigen beheer de EP Le Surfing uit. Vernoemd naar de bar waar ze elkaar ontmoet hebben in Hossegor. Op 1 april komt dan eindelijk het lang verwachte debuutalbum “Very Rarely Say Die” uit. De plaat is opgenomen in Londen, Nashville en Hossegor. Ze werken met producers Jacquire King (Kings Of Leon) en James Lewis (Artic Monkeys).

Beluister hieronder “On The Road”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.