Fresh album releasesPop

Declan Mckenna – What Happened To The Beach?

(Nieuwste Hits) – Het derde studioalbum van de getalenteerde Engelse singer-songwriter Declan McKenna is een werk dat luisteraars meeneemt op een boeiende muzikale reis. “What Happened To The Beach”, uitgebracht op 9 februari 2024 onder McKenna’s eigen label, Tomplicated Records, is een verfrissende en gedurfde stap voorwaarts voor de artiest.

Dit nieuwe album, geproduceerd door Gianluca Buccellati, is doordrenkt met de ervaringen van McKenna in het zonnige Californië. Het markeert een duidelijke verschuiving in stijl en geluid ten opzichte van zijn eerdere werk, met nummers die zowel aanstekelijk als diepgaand zijn. Het is een viering van creativiteit en zelfontdekking.

Na het succes van zijn tweede studioalbum, “Zeros”, dat lovende kritieken kreeg en hoog op de UK Albums Chart belandde, ging McKenna op tournee door Noord-Amerika. Hij liet zijn fans in spanning achter toen hij op 6 juli 2023 de eerste single, “Sympathy”, uitbracht, vergezeld van een krachtige muziekvideo. Het was een voorbode van wat komen ging. Later kwamen namelijk ook de singles ‘Nothing Works’, ‘Elevator Hum’ en ‘Mulhollands Dinner and Wine uit’.

Guitarpop-Heavy Album

“What Happened To The Beach” wordt aangemerkt als een guitarpop-heavy album en zou een boeiende luisterervaring moeten zijn voor zowel trouwe fans als nieuwkomers. Inspiratiebronnen voor dit album zijn onder andere Unknown Mortal Orchestra en St. Vincent.
Terugkijkend op zijn vorige werk, erkent McKenna dat hij zichzelf soms te serieus nam. Met “What Happened To The Beach” wil hij een stap terug doen van het serieuze en zich meer richten op het plezier van het maken van muziek. Het is een album dat de evolutie van een artiest viert en de belofte van spannende nieuwe avonturen in het vooruitzicht stelt.

Door de toch wel erg korte nummers, ga je in rap tempo door het hele album heen. Er zitten zelfs vier nummers bij die korter zijn dan drie minuten. Ondanks de korte duur, voelt het niet als té kort. Het album barst van de geluiden en effecten die de tracks boeiend maken om naar te luisteren. Er gebeurt zoveel, dat niemand zich hoeft te vervelen bij het opzetten van deze plaat!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.