MuziekNieuws

Deichkind – Leider Geil

De Duitse Hiphop- en elektroband Deichkind uit Hamburg. Heeft een nieuwe single “Leider Geil” dat afkomstig is van het album “Befehl Von Ganz Unten”. Je zou de band al kunnen kennen van hun single “Bück Dich Hoch“.

Deichkind maakt muziek met hiphop, rap, zinsspreuken en politiek. Nummers die in je hoofd blijven zitten als je ze vaker luistert. Dit zou dan ook een reden kunnen zijn waarom “Bück Dich Hoch” en de nieuwe single “Leider Geil” hoog staan in de Duitse hitlijsten.

In het nummer “Leider Geil” zit ook een politieke/maatschappelijke achtergrond of boodschap dat gepaard gaat met ironie.
Deichkind geeft in het nummer voorbeelden weer waarin eerst de juiste verantwoorde gedachtegang of een situatie wordt beschreven en daarna de tegenstelling wordt weergeven en dat is natuurlijk “Leider Geil”.

Een voorbeeld van een tegenstelling die in “Leider Geil” zit is de volgende: ‘Auto’s veroorzaken vervuiling, het milieu gaat ten onder, maar een gave nieuwe auto is Leider Geil”, dus daarom schaffen we hem toch aan’.

Het nummer lijkt op het nummer van Laserkraft 3D – Nein Mann. Het kan dan ook niet lang duren voordat het nummer de grens overkomt en bij ons op de radio te horen is!

Beluister hieronder “Leider Geil”

Muziek: 3 voor 15

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.