HiphopMuziekPop

Diggy Dex ft. JW Roy – Treur Niet

(Nieuwste Hits) – Rapper Diggy Dex schrijft nummer Treur Niet voor zijn eigen begrafenis. Treur Niet is een ode aan het leven. Op het nummer werkt Diggy samen met gitarist en zanger JW Roy.

Proost op het leven, treur niet om mij
Het idee voor ‘Treur Niet (Ode Aan Het Leven)’ is ontstaan toen de rapper vorig jaar bij een uitvaart aanwezig was. Diggy realiseerde zich dat hij een liedje van zichzelf op zijn begrafenis wil laten spelen. Een liedje met een positieve boodschap. Hieruit is het nummer Treur Niet voort gekomen. Het nummer is een ode aan het leven: ‘Mocht ik heen gaan ergens, treur dan niet om mij, maar proost op het leven.’

Diggy Dex eindigt de videoclip van Treur Niet met de mooie boodschap: ‘Houd van jezelf, houd van anderen. Doe wat je wil. Laat je niks vertellen, want voor je het weet is het zo voorbij’.

De samenwerking tussen Diggy Dex en JW Roy
De twee muzikanten Diggy en Roy kennen elkaar via via. Diggy Dex vond de stem van JW Roy perfect bij het nummer passen. De mannen doken de studio in en binnen no time was het nummer klaar. JW Roy (Jan Willem Roy) is een singer-songwriter die zijn eerste album in 1997 uit bracht.

Toegankelijke hiphop
In Nederland is een grote diversiteit in verschillende stijlen van hiphop. Diggy Dex maakt meer toegankelijke hiphop. Dit zien we bijvoorbeeld terug in zijn hit ‘Slaap Lekker’ uit 2010. Zijn laatste album Do It Yourself bracht hij uit in 2013. Een van mijn favoriete nummers van Do It Yourself is ‘Liever’. Op het nummer Liever horen we Stef Bos, wat mij betreft een van de beste Nederlandstalige liedjesschrijvers.

Kijk hieronder naar de videoclip van Treur Niet. Luister hier het nummer via Spotify.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.