Fresh album releasesHiphop

Dizzee Rascal – Don’t Take It Personal

(Nieuwste Hits) – The Godfather van de UK grime Dizzee Rascal heeft zijn achtste album ‘Don’t Take It Personal’ uitgebracht. Het album met 16 tracks is een hommage aan zijn kenmerkende sound waarmee hij al jaren optreed.

Met twee decennia tussen dit project en Dizzee’s Mercury Award-winnende, baanbrekende debuut “Boy In Da Corner”, komt deze release op het moment van het 20-jarig jubileum van het album en viert het niet alleen Dizzee’s illustere carrière, maar benadrukt het ook zijn invloed op de muziekscene en zijn constante vermogen om niet alleen het muzikale landschap van het Verenigd Koninkrijk te herdefiniëren en te evolueren, maar ook zichzelf als artiest.

Don’t Take It Personal

Het album is gedeeltelijk geproduceerd door Dizzee zelf. Maar hij kreeg ook hulp van producers Matt Johnson, Rymez, Turno, Yung Chencs, en Roddy Beatz. Hierdoor heeft het album de Grime-sound gekregen zoals we dat vandaag de dag kennen. Deze sound is een unieke samensmelting van garage, jungle en UK Rap. Dit album brengt een geluid vol nostalgie terug. Daarnaast hoor je dat Dizzee’s muziek 20-jaar later nog steeds fris en vernieuwend is.

Op het album werkt Dizzee Rascal samen met een indrukkende lijst van artiesten, zoals Frisco, iLL BLU, D Double E, JME, Not3s, P Money en Backroad Gee. Samen maakten ze energieke clubhits zoals ‘Stay In Your Lane’ en ‘Sugar And Spice’, evenals melodieuze tracks zoals ‘Roll With Me’ en ‘Here For Now’. Deze reflectieve en doordachte tracks tonen een diepere kant van Dizzee.

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.