Fresh album releasesPop

Douwe Bob – Where Did All The Cool Kids Go?

(Nieuwste Hits) – Douwe Bob heeft op Valentijnsdag met het uitbrengen van ‘Where Did All The Cool Kids Go?’ zijn Valentijnscadeau aan Nederland gegeven.

Douwe Bob heeft zijn langverwachte zesde studioalbum, getiteld ‘Where Did All The Cool Kids Go?’, niet voor niets op Valentijnsdag uitgebracht. De liefde staat namelijk centraal op dit album. Het album is geproduceerd door Gordon Groothedde (Willie Nelson, Golden Earring, Nick & Simon e.v.a.).

Douwe Bob, wiens carrière na het winnen van ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ in 2013 tot bloei kwam met zijn debuutalbum ‘Born In A Storm’, heeft zich inmiddels gevestigd als een van de meest vooraanstaande muzikale artiesten in Nederland. Bekendheid bij het grote publiek kwam door zijn deelname aan het songfestival met het nummer ‘Slow Down’ en door zijn deelname aan ‘Beste Zangers’. De stijl van Douwe Bob varieert van country, folk, rock, blues tot pop. Hij weet een eigen stempel op met Americana en klassieke Seventies songwriting besprenkelde songs te drukken.

De afgelopen jaren heeft Douwe Bob dan ook verschillende genres verkend, waarbij hij zich met zijn vorige album ‘Born To Win, Born To Loose’ (2021) vooral toelegde op Americana. Nu keert hij terug naar pakkende songwriting met zijn nieuwe album ‘Where Did All the Cool kids Go?’, dat al voorafgegaan werd door de enorme hit ‘This World Is Our Home’ en de single ‘Nothing To Lose’ die beiden veel op de radio te horen waren. Zo is ‘This World Is Our Home’ een pakkend nummer dat gaat over je thuis voelen waar je ook bent op deze aarde, liefde delen met vrienden en gelukkig zijn in het moment.

Het album open met de titeltrack ‘Where Did all The Cool kids Go”?, wat een echte poptrack is. Dit nummer is voor de trouwe Douwe Bob fan wel even wennen, aangezien ze deze stijl nog niet eerder van hem hebben kunnen horen. Daarna volgt een echte countrytrack met ‘Chase my heart away’ (Hero). Met ‘Light of My Life’ raakt Douwe Bob de gevoelige snaar. ‘Step Outside’ en ‘Nights in Tokio’ zijn voorbeelden van echte popsongs die het album bevat. De gitaren spelen een opzwepend ritme welke overgaan in mooie harmonieën in ‘ You Got Me’ en Jennifer Ewbank mag een partijtje meedoen op het nummer ‘Sailing’. Het album staat bol van de mooie gevoelige liedjes, harmonieën, afgewisseld met goede popsongs en up-tempo liedjes. Douwe Bob is op z’n best op dit album, al zal hij wel wat luisteraars verliezen doordat z’n stijl steeds verder naar pop verschuift.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.