Fresh album releasesIndieMuziek

Eaglemont – Party Boy

(Nieuwste Hits) – Melbourne’s veelbelovende artiest, Bridg Jessop, beter bekend als Eaglemont, heeft haar langverwachte debuutalbum ‘Party Boy‘ uitgebracht. Na een wervelwind van iconische optredens en uitverkochte shows, is Eaglemont’s album een bewijs van haar groei, zowel als artiest als individu.

Het ontstaan van ‘Party Boy’

Geproduceerd door Jonathon Tooke van Cry Club en gemixt door Oscar Dawson van Holy Holy, duikt ‘Party Boy’ diep in thema’s zoals liefdesverdriet, zelfacceptatie en de zware zoektocht naar zelfliefde. Bridg’s rauwe stem brengt elke lyric tot leven, waardoor luisteraars een poëtische en introspectieve ervaring krijgen.

Bridg’s perspectief

“Het album draait om bredere concepten zoals liefde en verlies, lust, miscommunicatie, vrienden en geliefden die uit elkaar groeien en mensen teleurstellen die je dierbaar zijn,” legt Bridg uit. De titel ‘Party Boy’ belichaamt het contrast van chaos omarmen en de nasleep onder ogen zien.

Hoogtepunten van het album

Enkele opvallende nummers op het album zijn ‘Vodka Pineapple‘, een opbeurende maar melancholische melodie, en ‘You Don’t Live Here‘, een ontroerend lied over langeafstandsrelaties. Het aanstekelijke titelnummer ‘Party Boy’ en het introspectieve ‘Ikea blinken ook uit. Het laatste nummer, door Bridg beschreven als “een klassiek lesbisch break-up nummer over het herwinnen van je gedeelde ruimte na een break-up,” voegt een vleugje wrange humor toe aan het album.

Van debuut tot doorbraak

Eaglemont lanceerde haar muzikale carrière in 2018 met de single ‘Mediocre at Best’. Ze maakte snel naam in de Australische muziekscene met haar vermogen om slimme teksten te combineren met oprechte emotie, allemaal verpakt in een geluid vol gitaarvervorming en melodieuze hooks. In 2019 volgde ze met ‘Heteronormative Nightmare’, een kwetsbaar nummer dat haar kenmerkende energieke stijl belichaamt.

Een persoonlijke verbinding

Bridg’s charismatische verhalen en gevoel voor humor hebben haar een loyale schare fans opgeleverd. Haar liedjes resoneren diep, met Phoebe Bridgers die haar stijl vergelijkt met die van Lucy Dacus, waarbij ze de mix van rockinstrumentatie en emotieve vocale uitvoering benadrukt. Bridgers zei: “Het eerste waar het me aan doet denken is Lucy en haar timbre en haar manier van het gebruiken van haar band, spelen met een rockband maar niet zingen met een overdreven stem. Het is prachtig.”

Live optredens

Eaglemont’s live optredens hebben haar reputatie in de indie muziekwereld versterkt. Na tournees met acts als Luca Brasi, Cry Club en Becca Stevens, staat het Eaglemont trio nu klaar om samen met de indie-punkband Sly Withers uit Perth op te treden in Melbourne en Hobart deze juli. De albumlancering in The Tote in Melbourne op 2 augustus belooft een viering te worden van Eaglemont’s ontwikkeling en muziek.

Bridg’s reflecties

Op Instagram deelde Bridg haar gedachten over haar ervaringen:

“Na de langste tijd kon ik niet gelukkiger/moeër/opgeluchter/meer emotioneel zijn om de release van ‘Party Boy’ aan te kondigen. Dit project is net zozeer een deel van mij geweest als wat dan ook en heeft me door elke fase van mijn twintiger jaren gedragen.”

Ze bedankte haar naasten en medewerkers, waarbij ze benadrukte dat het album een collectieve triomf is. “Grote dank aan mijn naasten en dierbaren voor de steun (en het slepen) over de finishlijn. Ik had het niet zonder jullie kunnen doen, jullie weten wie jullie zijn.”

Toekomstplannen

‘Party Boy’ is meer dan een album; het is een verzameling van Bridg Jessop’s dagboeknotities, gevuld met rauwe emoties en eerlijke reflecties. Met elk nummer nodigt Eaglemont luisteraars uit om haar ervaringen te delen en vraagt ze: “wil je een party boy zijn?”

Dit debuut markeert een belangrijke mijlpaal en het begin van wat een veelbelovende carrière belooft te worden voor Eaglemont. De toekomst ziet er rooskleurig uit, en we kunnen niet wachten om te zien wat ze nog meer voor ons in petto heeft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.