MuziekPop

Ed Sheeran – Shape Of You

(Nieuwste Hits) – Ed Sheeran is terug met niet één maar twee gloednieuwe singles! De singles “Castle on the Hill” en “Shape of You” breken gelijk alle streaming records op Spotify.

De 25-jarige singer-songwriter Ed Sheeran kan zich geen betere comeback wensen! Hij had er in 2016 namelijk voor gekozen om een jaar buiten de spotlights te staan. Toch konden wij in dat jaar niet om hem heen. Hij schreef de wereldhit “Cold Water” voor Major Lazer en “Love Yourself” voor Justin Bieber. Twee singels die bewijzen wat voor goede songwriter Ed Sheeran is.

Castle on the Hill & Shape of You

Voor anderen kan hij goed schrijven maar voor zich zelf heeft hij ook niet stil gezeten. Zijn trademark is natuurlijk zijn gitaar en looppedal waarmee hij live zijn sound neerzet. Hiermee was hij in 2015 de eerste artiest die zonder band Wembley 3 avonden op rij uitverkocht! Op zijn nieuwe single hoor je zijn gitaar en looppedal ook terug. ‘Castle On the Hill’ is een echte meezinger die we kennen van eerder werk van Ed. De tweede track ‘Shape Of You’ is lekker dansbaar en doet denken aan Sia met haar single ‘Cheap Thrills‘. Ed Sheeran vond deze single eerst beter bij Rihanna passen. Maar toen hij beter naar de teksten luisterde dacht hij dat Rihanna de single toch niet ging zingen en heeft hij hem zelf maar uitgebracht!

Stream records

Ed Sheeran verbreekt met zijn twee singles het stream record van One Direction. Hun single “Drag Me Down” was op de eerste dag goed voor 4,8 miljoen stream. Ed verpulverd dit aantal met 6,9 miljoen streams voor “Shape Of You” en 6,2 miljoen streams voor “Castle On The Hill”. Wij van Nieuwste Hits zijn benieuwd welke single de meeste airplay krijgt.

Beluister hieronder “Shape Of You” en “Castle on the Hill”.

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.