MuziekPop

Eefje de Visser – Scheef

(Nieuwste Hits) – De Utrechtse Eefje de Visser bracht 8 januari haar derde album “Nachtlicht” uit. De eerste single van het album is heet “scheef”.

Eefje de Visser behoort tot de top van de Nederlandstalige muziek. Alle muziek die er ook maar een beetje op lijkt wordt vergelijken met Eefje de Visser. Het is daarom erg knap dat ze zich elk album weer weet te vernieuwen maar toch haar eigen geluid behoud. Zo schreef de pers over haar eerste album “De Koek” dat het vernuftig, gedurfd en loepzuiver was. Haar tweede album “Het Is” is warm, intiem en diepgaand. Haar derde album “Nachtlicht” is electronischer, donker en melancholisch.

Nachtlicht
Eefje de Visser heeft haar eigen creatieve manier van tekstschrijven. Voor haar derde album “Nachtlicht” stapte ze uit haar comfortzone en ging naar Barcelona om haar nummers te schrijven. Deze nummers nam ze vervolgens op met haar vaste band in Utrecht, Gent en Frankrijk. Op het album is duidelijk te horen dat de complete band door het vele toeren is gegroeid. Het geheel klinkt een stuk energieker dan de vorige twee albums.

Scheef
De eerste single en tevens openingsnummer van het album is de track “Scheef”. Het is een indrukwekkend nummer die je van begin tot het eind meesleept. Het nummer heeft een stuwende beat en bouwt tot twee keer toe uit naar een hoogte punt waarbij de extra electronica meer naar voren komt. Ook op “Scheef” heeft Eefje de Visser weer mooie poëtische teksten zoals: “Soms kijk ik om naar de Noordzee en dan duik ik kopje onder, zo het zand uit m’n haar onder water daar waar ik mezelf niet hoor”.

Het album “Nachtlicht” is een aanrader om is rustig voor te gaan zitten! Eefje de Visser doet een clubtour door Nederland en België en is ook live een must see.

Beluister hieronder “Scheef”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.