MuziekRecensies

Ellie Goulding, Ziggo Dome

(Nieuwste Hits) – Ellie Goulding stond op 26 januari 2016 in het Ziggo Dome in Amsterdam. Frank van Nieuwste Hits besloot er geheel onverwachts naar toe te gaan en schreef onderstaande recensie.

De reden waarom ik zo impulsief een kaartje heb gekocht is het feit dat de liedjes op de radio prima werken. De nummers vervelen mij nog niet en Ellie Goulding wordt neergezet of de Prinsess of Pop. De verwachting was een uitverkocht Ziggodome, maar niets is minder waar. Het was bij lange na niet uitverkocht. De tweede ring was afgesloten en de vloer was voor drievierde gevuld met voornamelijk veel dames. Maar, de mensen die er waren kwamen toch echt maar voor één ding, namelijk het tonen van hun liefde voor Ellie Goulding. Het meisje dat ooit een folkie was en liedjes met een gitaar maakte heeft na een korstondige relatie met Skrillex de gitaar verruild voor electronische beats. En dat werkt.

Ellie Goulding live

Licht uit, spot aan, doeken vallen naar beneden, 4 mannen komen op, Ellie Goulding komt vanonder het podium omhoog en de show begint. Maar voor mijn gevoel begon er nog vrij weinig. Miss Goulding wist mij vanaf het eerste moment niet heel erg te grijpen. Misschien moest ik wennen aan haar stem, die live liever overkomt dan op de radio. Zeker wanneer ze wat lager zingt lijkt het wel alsof de volume van haar microfoon harder moet worden gezet. Maar de mensen om mijn heen boeide het vrij weinig. Overal werd luidkeels meegezongen.

De show

Qua show hoef je echt geen Katy Perry, Madonna of Lady Gaga te verwachten, en de dansers zijn in mijn ogen meer een aanfluiting dan van toegevoegde waarde. Synchroon dansen konden ze niet, breakdance was een beetje omhoog springen en op de grond vallen en de delen dat het sexy had moeten zijn, nou goed… dat was het alles behalve en het voelde gewoon een soort van ongemakkelijk aan. Gelukkig kun je anno 2016 ontzettend veel met LED schermen en verlichting en dat was dan ook tot in de puntjes geregeld. Wel zat er voor de tweede keer een foutje in een show in de Ziggo Dome. Waren het eerder de Foo Fighters waar bij het doek bleef hangen. Nu gebeurde bij Ellie Goulding hetzelfde. De show moest even worden stilgelegd omdat het doek zo vast zat dat ze er met twee mannen aan moesten hangen om het los te krijgen. Maar helaas kregen ze dit niet voor elkaar. Ellie Goulding kon er zelf gelukkig wel om lachen.

De setlist

Normaal gesproken hitst miss Goulding het publiek goed op om mee te doen. Vanavond deed ze dit een stuk minder. Maar gelukkig heeft ze de nummers waarop je vanzelf wel begint te springen. Na 5 nummers was het tijd voor de hit “Outside” de hit met Calvin Harris. Die ooit de hulp heeft ingeschakeld van Ellie Goulding om het nummer net wat extra’s te geven. Nu zorgde “Outside” ervoor dat het Ziggo Dome voor het eerst los ging. Er werd gesprongen en luidkeels meegezongen en vanaf dat moment zat ik er zelf ook lekker in.

Met het nummer “Devotion” laat ze weer even zien waar haar roots vandaan komen, acoustisch met een gitaar brengt ze dit nummer ten gehore. Tijdens het nummer “Army” dat ze schreef over en voor haar beste vriendin,wordt er in de zaal dan ook veel geknuffeld door de aanwezige vriendinnen groepjes die hun idool kwamen bekijken. Uiteraard moest ze het deze avond grotendeels hebben van de hits, “On My Mind” schreef ze als antwoord op “Don’t” van Ed Sheeran (ooit hebben de 2 een korte relatie gehad, en volgens Ed Sheeran gind ze vreemd met One Direction zanger Niall Horan) stond als een huis en maakte op mijn misschien wel het meeste indruk. Ook omdat het gewoon een ijzer sterk liedje is. “I Need Your Love” (ook weer een samenwerking met haar en Calvin Harris) deed de Ziggo Dome weer even springen en dansen. “Burn” gooide bij een hoop mensen alle remmen los om even helemaal los te gaan.

Ellie Goulding, Ziggo DomeEllie Goulding geeft een show weg van 1 uur en 45 minuten, en ondanks dat ik er even in moest komen heb ik mij vermaakt met een artieste die haar mannetje staat. Ze wisselde diverse keren van outfit dat gepaard ging met vette “wachtmuziek” gespeeld door haar uitgebreide band. Ellie Goulding eindigde het optreden met een fantastische uithaal in “Love Me Like You Do“. Dit gecombineerd met confetti bracht de zaal in extase. Ze verdiende wel degelijk een uitverkochte zaal, en met zoveel goede hits is het voor mij een raadsel waarom het niet uitverkocht was. Desondanks gingen de fans die er wel waren met een goed gevoel naar huis.

Frank Frenckel

Muziekliefhebben from the day he was born!!Muziek is de rode draad in het leven van Frenckel (Frank Kok) Van zingen in een kerkkoor en een popkoor, tot draaien op feesten met 5.000 man, tot wekelijks naar een concert gaan in Tivilo, Paradiso, Tolhuistuin, Melkweg, Ziggodome of de HMH.Begon met draaien op zijn 15 jaar en is nu na 18 jaar nog steeds actief als club dj en producer. En sinds 2014 ook bezig met het radio item Frank's Choice in het programma Houdbaar Tijmen.Op de site Nieuwste Hits zal Frenckel zich voornamelijk gaan richten op de nieuwste Dance tracks, maar een uitstapje naar een andere muziekstijl kun je ook zeker verwachten van deze jongen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.