Pop

Fjemmer ft. Voor De Dag – Vrijdag

(Nieuwste Hits) – De Nederlandse artiest Fjemmer heeft samen met Voor de Dag de nieuwe track ‘Vrijdag’ uitgebracht. Fjemmer is het pseudoniem van Frans Mouton, wie sinds 2012 al poëzie/spoken word schrijft. Hij zoekt bij deze track de samenwerking met z’n goede vriend en producer Teun Peeters, beter bekend als ‘Voor de Dag’.

Als trainingsacteurs leerden ze elkaar kennen bij een gezamenlijke opdracht. Ze zijn nu twee jaar samen bezig, zonder druk op zichzelf op te voeren. Mouton zegt dat het vooral leuk moet blijven. De twee hebben zich bewogen richting synth pop met rapinvloeden waar ze vervolgens een oldschool sausje overheen gooien. Inmiddels zijn ze samen al meerdere singles verder.

Werken en feesten


Het nummer gaat over het ritme van werken en feesten, vooral op vrijdag als symbool van het weekend. Het benadrukt de drang naar meer plezier en ontsnapping uit de dagelijkse sleur, maar wijst ook op de herhaling van deze patronen, zoals “meer meer meer” en “elke keer keer keer”. Het beschrijft de cyclus van hard werken, uitgaan en weer terugkeren naar de dagelijkse routine, met een gevoel van vastzitten in een soort ‘matrix’ van het moderne leven.2 gedachten over “Fjemmer ft. Voor De Dag – Vrijdag

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.