IndieMuziek

Foster The People – Take Me Back

(Nieuwste Hits) – Foster The People, bekend van hun wereldhit ‘Pumped Up Kicks’, heeft afgelopen woensdag hun nieuwe single ‘Take Me Back’ uitgebracht. Dit is de tweede single van hun aankomende album ‘Paradise State of Mind’, dat in augustus verwacht wordt.

Sinds hun doorbraak in 2011 met het aanstekelijke ‘Pumped Up Kicks’ heeft Foster The People een blijvende indruk achtergelaten in de muziekwereld. Het duo, bestaande uit zanger, songwriter en multi-instrumentalist Mark Foster en bandlid Isom Innis, bouwt nu gestaag toe naar de release van hun vierde album.

Nieuwe Single ‘Take Me Back’

‘Take Me Back’ opent met een sprankelende synth, waarna de soepele vocalen van Mark Foster meteen binnenkomen. De tekst “Take me closer to the good times” zet de toon voor de rest van het nummer. De groovy bas en heldere synths zorgen voor een warme, uitnodigende sfeer. Rond de anderhalve minuut wordt het nummer verrijkt met een dikke bas en een funky intermezzo, wat de energieke en verfrissende vibe verder versterkt.

Nieuwe album Paradise State of Mind

In mei onthulden Foster The People dat hun nieuwe album ‘Paradise State of Mind’ in augustus zou verschijnen. Tegelijkertijd brachten ze de eerste single van dit album uit, ‘Lost In Space’. Met minder dan twee maanden te gaan tot de releasedatum op 16 augustus, blijft het duo nieuwe muziek uitbrengen om de anticipatie en hype op te bouwen. ‘Take Me Back’ is een perfect voorbeeld van de songwriting en productievaardigheden die Foster The People tot wereldsterren hebben gemaakt.

Inspiratie voor het album

Volgens Mark Foster begon het album als een studie van de late jaren zeventig, toen disco, funk, gospel en jazz elkaar kruisten. “Het was een prachtige tijd waarin verschillende muziekstijlen elkaar beïnvloedden,” deelde Foster in een verklaring. “Artiesten als Nile Rogers en Chic, de Tom Tom Club en Giorgio Moroder waren grote invloeden.”

Songtekst

De songtekst van ‘Take Me Back’ weerspiegelt een verlangen naar eenvoudiger, gelukkigere tijden:

“Take me closer to the good times
You know you know we’ll be alright
Take me closer to the good times”

De teksten schetsen een nostalgisch beeld van een tijd vóór sociale aanpassingen, waarin zelfliefde en dromen centraal stonden. Het refrein, met zijn repetitieve en aanstekelijke lijnen, benadrukt het verlangen naar goede tijden en positieve herinneringen.

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.