Fresh album releases

Frank Carter & The Rattlesnakes – Dark Rainbow

(Nieuwste Hits) – De Britse punkrockband Frank Carter & The Rattlesnakes heeft hun vijfde studioalbum ‘Dark Rainbow’ uitgebracht. Bekend om hun grensverleggende geluid, mengen ze invloeden van woestijnrock, hardcore en powerpop om een unieke muzikale ervaring te creëren die het genre opnieuw definieert.

Het nieuwe album belooft een diepgaande verkenning van zelfevaluatie en reflectie, met een focus op het betwisten van het traditionele rocksterrendom. Frontman Frank Carter legt uit dat het concept van de rockster altijd is verheerlijkt, maar dat het dragen van die ‘rockster’-mantel hem persoonlijk niet goed is afgegaan. Hij benadrukt het belang van authenticiteit en het nastreven van een ware identiteit te midden van een snel veranderende wereld:

“We talk about how rock and roll will never die, but we never really talk about how maybe the idea of the rock star should die. The whole concept and what it means has always been this glamorised moment, but ultimately when I put that suit on, it didn’t go very well for me.” “I’m just witnessing the world change so quickly and I’m still trying to come to terms with who I am and what the authentic version of me is. By giving people what I thought they wanted I think I got further and further away from who I actually am.”

De al eerder verschenen debuutsingle van het album, ‘Man of the Hour’, dient als een krachtige inleiding tot deze nieuwe fase van de band. Met een kritische blik op het idee van rocksterrendom, belichaamt het nummer een tijdperk van zelfontdekking en vernieuwing voor Frank Carter & The Rattlesnakes.

‘Dark Rainbow’ is een prima album waar de band nog wel als zichzelf klinkt, maar wel de milde variant die voor een breder publiek aantrekkelijk kan worden beschouwd. Het album is een stuk toegankelijker dan voorgaande rauwere albums.

Naast de album aankondiging kondigde de band ook hun grootste tournee tot nu toe aan, met headline shows gepland in het Verenigd Koninkrijk, Europa, Australië en de Verenigde Staten in 2024. Fans kunnen uitkijken naar een avond vol energieke optredens en nieuwe muzikale ontdekkingen wanneer de band op 27 februari het podium betreedt in de 013, Tilburg.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.