Fresh Picks

Frank’s Top 10 van 2016

(Nieuwste Hits) – Het jaar is bijna voorbij dus de hoogste tijd om te kijken wat de beste nummers van 2016 zijn. Frank heeft onderstaande top 10 samengesteld.

1. The Chainsmokers – Roses

Dit was dé soundtrack van mijn vakantie in Miami! Dit was zo’n grote hit dat dit nummer elke keer weer de prachtige en toffe herinneringen ophaalt van een van mijn beste vakanties ooit!0

2. Editors – All The Kings

Tja, Editors do i need to say more!

3. The Great Comminicators – Motion

Dit nederlands bandje verraste iedereen met het nummer Motion. Had van mij veel meer credits mogen krijgen want dit collectief weet een hele fijn feelgood sound van de jaren 70 neer te zetten! Hopelijk gaan wij meer van ze horen in 2017

4. Martin Garrix ft Bebe Rexha – In The Name Of Love

De muziekstijl die voornamelijk The Chainsmokers heeft doen overwaaien naar Nederland kunnen natuurlijk de Nederlandse dj’s niet achterblijven. Martin Garrix kwam met deze monster hit aanzetten. Tussen alle progressive house en EDM track verrast hij vriend en vijand met deze geweldige productie.

5. Kensingon – Sorry

Kensington, Dé band van 2016! Met een serie uitverkochte Ziggodome Shows, internationale tour, headlinders op de grootste festivals en de ene rock knaller na de andere is daar opeens Sorry. Een track waar de geweldige stem van Eloi meer tot zijn recht komt dan ooit. Prachtig nummer dat op de valreep nog mijn Top 10 van 2016 heeft gehaald. For the haters…. Sorry!

6. Bazart – Nacht

Huh, hoor ik nu iets Nederlandtaligs op de radio? He, welke Nederlandse band is dit in godsnaam…. Oh wacht, het klinkt niet echt Nederlands. Belgisch dan? Amai, het is Belgisch… Bazart, ik kon het nog niet, maar na het nummer Nacht ben ik de heren meer in de gaten gaan houden en meer gaan luisteren. Mijn tip voor u, voor 2017…. DOE DAT OOK!

7. Twentyone Pilots – Stressed Out


Ook dit was een van de tracks die afgelopen maar in Miami een grote hit was. Zodra dit nummer op de radio is ben ik weer in Miami.

8. Oscar and The Wolf – The Game

De Belgische formative Oscar and the Wolf heeft in Nederland een steeds groter terrein gewonnen, en dat is meer dan terecht ook! Deze jongens aan het werk gezien op Rock Werchter en dat was een optreden van pure klasse. Met deze track slaan ze toe en worden de show’s ook in Nederland groter, net als de groep fans, die steeds groter wordt.

9. Tom Odell – Magnetised

Tom Odell is een van de populairste Singer/Songriters van dit moment en weet ook met deze track weer een geweldige track af te leveren. Sinds Another Love ben ik val fan van deze man, dus Tom Odell hoort gewoon in mijn Top 10 thuis.

10. M83 – Do It, Try It

Een geweldige electronische track van het de Franse helden van M83. De opbouw en de melodie het klopt allemaal. Ik hoorde dit nummer in april tijdens een mooie zonnige dag en alles viel op zijn plek. Kneiter hard is deze track geregeld bij mij te horen geweest!

De tracks staan uiteraard niet op een goede volgorde, op de nummer 1 na! Muziek is emotie, het is een moment opname en als een bepaalde track in de zomer uitgebracht had geworden was dit misschien wel een betere of grotere hit geworden. Als muziekliefhebber is het lastig om te zeggen wanneer een nummer nu echt goed is!

Chainsmokers – Roses is voor mij het nummer van 2016, het nummer van een vakantie die je het beste kunt omschrijven als life changing. Het moment, de plek, het gezelschap, de liefde en de muziek maakte dit een uiterst bijzondere periode. Eentje waar je elke dag wel mee geconfronteerd wordt iets waar ik totaal geen problemen mee heb.

Ook volgend jaar zal ik mijn best doen zo snel mogelijk de nieuwste hits te ontdekken samen met The Big Man Tijmen. Voor nu wens ik iedereen een mooi, liefdevol, muzikaal en vooral gezond 2017 toe.

Warme groet, Frank

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.