HiphopMuziekNieuws

Fresku – Zo Doe Je Dat

(Nieuwste Hits) – Het derde album van Fresku is bij voorbaat al het meest besproken Nederlandse hiphopalbum van 2015! Op 11 september presenteert hij het album “Nooit Meer Terug” in de Effenaar. De derde single van dat album “Zo Doe Je Dat” doet al veel stof op waaien!

Fresku heeft op die track hulp van Teemong, Braz & Go Back To The Zoo en veegt in de single de vloer aan met de Hilversumse media-wereld. Fresku doet dat natuurlijk op geheel eigen wijze door zich zelf in de videoclip te schminken als een witmang. Witte rappers worden Fresku namelijk wel op de radio gedraaid. Zijn tekst wordt ondertiteld onderaan de video en als Go Back To The Zoo invalt staat de tekst ineens bovenaan de video. Fresku laat op die manier duidelijk weten dat hij zich zelf lager wegzet dan de zogenaamde witmang’s waarover hij rapt in de video. Het is dan ook raar dat Typhoon de festivalact van 2015 nauwelijks op de radio te horen is. Evenals acts als Ronnie Flex en Broederliefde die beide miljoenen views hebben op Youtube.

Giel Beelen

Giel Beelen lijkt het er in het begin hard van langs te krijgen maar verderop in het nummer rapt Fresku: Shouts’s out naar Giel Beelen, omdat hij alleen maar deze prachtige songs een kans geeft. Vandaag voegde hij eraan toe dat hij dankbaar is dat Giel Beelen en Roosmarijn Reijmer hem steunen. Fresku opent met “Zo Doe Je Dat” wel weer de discussie die 3voor12 begin dit jaar gestart is “Hiphop In Hillywood: een onneembare vesting?

Aanvulling:
Naar aanleiding van “Zo Doe Je Dat” heeft Atze de Vries van 3voor12 het volgende stuk artikel geschreven:”Fresku heeft wel een beetje gelijk over Hilversum“.

Beluister hieronder “Zo Doe Je Dat”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.