MuziekPop

Friday – One Last Chance

(Nieuwste Hits) – Het Nederlandse duo Friday heeft de nieuwe single ‘One Last Chance (I Won’t Let You Down)’ uitgebracht. Dit nummer staat op het aankomende debuutalbum die begin 2022 uitkomt.

Friday bestaat uit Koen Brouwen en Quinten Huigen, die elkaar ontmoetten op het Amsterdamse conservatorium. De band kreeg gelijk de nodige airplay met de debuutsingle “21” en ook de tweede single “Show Me Where It Hurt” deed het goed. Nu is het tijd voor de derde single voordat het debuutalbum uitkomt.

One Last Chance (I Won’t Let You Down)

One Last Chance (I Won’t Let You Down) staat volgens het duo voor het kruispunt in het leven en in de wereld waar we op dit moment staan. Daarnaast komt in het nummer naar voren dat de band hoopt dat er een laatste kans komt om het beter te doen. Voor het liedje doken Koen en Quinten met verschillende nieuwe mensen de studio in en schreven en produceerden ze samen met hen het nummer.

In One Last Chance (I Won’t Let You Down) gebruikt FRIDAY een sample van de Britse band Ph.D en hun hit ‘I Won’t Let You Down‘. ‘Als schrijvers schrijven we altijd onze eigen songs, maar ook vaak voor anderen. Het proces om van niets iets te maken is iets wat ons mateloos interesseert en uitdaagt’, leggen Koen en Quinten uit. ‘Voor dit nummer hebben we onszelf een behoorlijke challenge gegeven. Iedereen heeft wel nummers waarvan je het refrein je hoofd niet uit krijgt. Wij hadden dat met één zin uit het refrein van Ph.D. We vonden dat echt waanzinnig. Toen rees de vraag: Wat kunnen we maken van deze ene zin, als we alle andere tekst en muziek loslaten?’ FRIDAY ging ermee aan de slag en kwam zo tot hun nieuwe single, die een frisse nieuwe sound voor de band inluidt.

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.