MuziekNieuwsPop

Fridolijn – Whimsical

(Nieuwste Hits) – De Nederlandse zangeres Fridolijn brengt op 30 oktober haar nieuwe album “Catching Currents” uit. Een album vol met filmische muziek waarvan “Whimsical” de eerste single is.

Fridolijn is geen onbekende in de muziekwereld. In 2011 bracht ze met haar band Finn Silver het debuutalbum “Crossing The Rubicon” uit. Dit album deed het goed in Nederland en Japan en zorgde ervoor dat Finn Silver mocht optreden op o.a. North Sea Jazz en Billboard Live Tokyo. In datzelfde jaar roept Itunes Finn Silver uit tot Breakthrough Jazz Artist Rewind. Na Finn Silver tourt Fridolijn de wereld over met de Britse jazz band Kairos 4tet.

Catching Currents

Het is in 2013 als Fridolijn ook zelf weer begint te schrijven. Ze reisde naar het Britse platteland om samen met songwriters Danny Fisher en Dave Astin het merendeel van haar nummers te schrijven. Dit resulteerde in het album “Catching Currents” dat op 30 oktober uitkomt bij V2 Records. Een filmisch album met daarop een mix van dromerige folk, jazz, singer/songwriter, broken beats en electronica. Deze sound is ook te horen op de eerste single van Fridolijn “Whimsical”.

Fridolijn heeft het album opgenomen in de Aviary Studio in London samen met een topband. Deze bestand bestaat uit drummer Richard Spaven (José James, Flying Lotus), toetsenist Grant Windsor (Gregory Porter, José James), Danny Fisher en David Austin op akoestische gitaar en Alex Bonfanti op (synth)bas. In Berlijn heeft Fridolin de vocalen opgenomen en is het album met Axel Reinemer afgemixt in zijn Jazzanova Recording Studio.

Beluister hieronder “Whimsical”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.