MuziekPop

Gitta de Ridder – Till the Day That I Die

(Nieuwste Hits) – De Nederlandse singer-songwriter Gitta de Ridder bracht vorig jaar haar debuutalbum “Feathers” uit. De volgende single van haar album heet “Till the Day That I Die”.

Wanneer je luistert naar de muziek van Gitta denk je dat ze uit Engeland komt. Dit is ook gedeeltelijk waar, de zangeres woont al 9 jaar in London. Vanuit de Engelse hoofdstad werkte ze hard aan haar carrière. Ze ontving lovende kritieken van de Engelse muziekrecensenten op haar debuutalbum “Feathers”. Gitta kreeg support van BBC Introducing en BBC 6 draaide haar single “Even If“. Ook in Nederland wisten verschillende radiomakers haar te vinden. In Ierland verzorgde Gitta de Ridder het voorprogramma van Passenger.

Debuutalbum Feathers

Gitta de Ridder heeft haar hele album zelf opgenomen en geproduceerd. Dit was een mooi en leerzaam proces waarin de zangeres precies kon doen en laten wat ze zelf wilde. Dit hoor je dan ook terug op het open, eerlijke en soms iets wat rauwe album “Feathers”. Waarop als je goed luistert af en toe een foutje te horen is. Wat alleen maar aangeeft dat Gitta voor een “echt” geluid gaat.

Gitta de Ridder – Till the Day That I Die

De folkpop songs van Gitta hebben prachtige herkenbare teksten die je raken. Zo ook de nieuwe single “Till the Day That I Die”. Die gaat over de zoektocht naar vrijheid binnen een relatie. Gitta de Ridder zegt hier zelf over: “De single gaat over de realisatie dat we niet altijd controle hebben over onze gevoelens en keuzes en dat voor elke bewuste keuze honderden onbewuste keuzes zijn gemaakt die de weg hebben geleidt.” Met deze kennis komt de videoclip bij de single nog beter binnen!

Beluister hieronder “Till the Day That I Die”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.