MuziekPop

Grace Carter – Riot

(Nieuwste Hits) – De opkomende Britse singer/songwriter Grace Carter aankomende vrijdag haar nieuwe EP ‘A Little Lost, A Little Found’ uit.

Het Poptalent wordt geroemd als een van de meest opvallende jonge stemmen van Groot-Brittannië en heeft al een groot publiek met haar krachtige stem en aangrijpende teksten. Ze was al te zien in Paradiso met haar eigen show en ze tourde de wereld over als support act voor o.a. HAIM, Dua Lipa, Lewis Capaldi en Jorja Smith.

Nieuwe single ‘Riot’

Over de single zegt Grace: “‘Riot’ is een nummer over de emotionele en fysieke onrechtvaardigheden waarmee zwarte mensen dagelijks worden geconfronteerd. Het is geschreven in 2014 als reactie op de moord op Eric Garner, maar helaas blijft de songtekst van dit nummer nog altijd relevant door systematisch racisme en politiegeweld; het gruwelijke incident rond de moord op George Floyd is ook weer zo’n voorbeeld. Muziek is altijd een middel voor mij om te spreken over dingen die belangrijk voor me zijn, en dit nummer is mijn manier om mijn stem te gebruiken en te doen wat ik kan om een boodschap te verspreiden.

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.