IndieMuziek

Haruomi Hosono, Mac DeMarco – Boku Wa Chotto

(Nieuwste Hits) – In verband met het 50e jubileum van Haruomi Hosono’s 1973 solo debuutalbum, Hosono House, wordt er een compilatie album met covers uitgebracht. Met ‘Boku Wa Chotto’ gecoverd door Mac DeMarco krijgen we een eerste track van het album te horen.

Eerder heeft DeMarco al een cover gereleased van Hosono’s ”Honey Moon”. Een jaar later kwam de legendarische Japanse artiest langs bij zijn thuisstudio in Los Angeles en traden ze een dag eerder samen op. DeMarco: ”Hosono is mijn held, ik hou van al zijn muziek, ik sta voor eeuwig klaar voor alles wat hij wil, het is een eer om deel uit te maken van deze compilatie,” zei DeMarco in een nieuwe persverklaring. “Ik nam deze cover op in de logeerkamer van Joe Bird in Parijs, augustus 2023. Ik hoop dat mijn Japanse uitspraak niet al te verschrikkelijk is.”

Haruomi Hosono
De Japanse artiest Haruomi Hosono, geboren op 9 juli 1947, wordt soms aangeduid als Harry Hosono. Hij is actief geweest als muzikant, zanger, songwriter en producer, en heeft aanzienlijke invloed gehad op de Japanse popmuziekgeschiedenis. Zijn bijdragen hebben het geluid van Japanse popmuziek enigszins gevormd gedurende vele jaren en hebben ook bijgedragen aan de verspreiding van popmuziek buiten Japan. Hij heeft een inspiratiebron gevormd voor genres zoals stadspop en Shibuya-kei en als leider van het Yellow Magic Orchestra heeft hij een rol gespeeld in de ontwikkeling en exploratie van verschillende elektronische muziekstijlen.

Er is nog geen harde releasedatum van het compilatiealbum bekend, maar het moet in 2024 uitkomen. Andere artiesten die covers zullen maken voor het album zijn onder andere: John Carrol Kirby (met de Muzuhara Sisters), Pearl & The Oysters, Cornelius, Sam Gendel, Jerry Paper, Akiko Yano, Mei Ehara, Kukuku, Rei Harakami en Yuma Abe.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.