DanceNieuws

Haty Haty – High As The Sun

(Nieuwste Hits) – Nederland is een opvallend duo rijker! Blaudzun is samen met producer David Douglas het project Haty Haty begonnen. De heren hebben een indie-electronische sound en traden daarmee al op tijdens het Amsterdam Dance Event.

Het lijkt op het eerste gezicht een vreemde combinatie. Blaudzun die met zijn indiepop in heel Europa heeft opgetreden. Hij won in 2012 de 3voor12 Award met zijn album ‘Heavy Flowers’. David Douglas zijn muziek bestaat uit goed gevonden samples en een gelaagdheid die zorgt dat je blijft luisteren. Op zijn album “Moon Observations” deed Blaudzun al mee op het nummer “Heat Blood”. Dus helemaal uit het niks komt de samenwerking niet.

Op 11 maart komt het debuutalbum “High As The Sun” van Haty Haty uit. Om het album te maken zijn de heren vaak bij elkaar op bezoek geweest. Ook hebben ze een tijdje in het buitenland gezeten om te werken aan het album. De heren hadden niet gedacht dat ze nu al een heel album zouden uitbrengen. De eerste single van het album is de titeltrack “High As The Sun”” uit.

Haty Haty presenteert hun album in TivoliVredenburg en is al geboekt voor Noorderslag! Zeker een project om in de gaten te houden dus.

Beluister hieronder “High As The Sun”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.