DanceMuziek

Hermitude – Ukiyo

(Nieuwste Hits) – Het elektronische en multi-instrumentale duo Hermitude uit Australië is klaar om Nederland te veroveren! Hun nieuwe album ‘Dark Night Sweet Light’ kwam begin dit jaar binnen op nummer 1 in Australië. Hermitude brengt nu een videoclip uit bij de single “Ukiyo”.

Hermitude was tijdens een uitverkochte clubtour te zien In Australië en Nieuw-Zeeland en speelde op toonaangevende festivals als SXSW, Govener’s Ball en Lollapalooza. In eigen land behaalden Hermitude platina met hun vorige album ‘HyperParadise’ uit 2012 en werden ze beloond met een Australian Music Prize in de categorie Most Outstandig Creative Australian Album. Hermitude is wordt daarom ook gezien als trendsetter in haar genre! Ook is Hermitude maarliefst in zeven categorieën genomineerd voor een ARIA Award en is “Dark Night Sweet Light” genomineerd voor een J Award in de categorie Australian Album Of The Year.

Dark Night Sweet Light
Op het nieuwe album hebben Agnus ‘El Gusto’ Stuart en Luke ‘Luke Dubs’ Dubber nog meer gesleuteld aan hun sound. De heren hebben hiphop en jazz gemixt met dancehall, reaggaeton, calypso en bedwelmende synthesizers. In Italië staat de albumtrack “Through The Roof” op high rotation in de MTV carousel. De remix van “The Buzz” deed het goed in Duitsland, UK en US. Ook op Spotify is het nummer al meer dan 6 miljoen keer beluisterd.

Okiyo
Hermitude heeft bij de track “Okiyo” een videoclip gemaakt. Het nummer kan je al zijn tegen gekomen op youtube op een kanaal als “The Sound You Need”. Daar werd het nummer als meer dan 2,7 miljoen keer bekeken. De hoogste tijd dus dat de band met hun fantastische album “Dark Night Sweet Light” naar Nederland komt om hier voet aan de grond te krijgen. Als dance liefhebbend land kan het niet lang duren voor dat Hermitude hier ook bekender wordt. Aan de single “Okiyo” ligt het in iedergeval niet!

Beluister hieronder “Ukiyo”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.