MuziekRock

Hideous – Hideous (EP)

(Nieuwste Hits) – Vlaamse supergroep ‘Hideous’ heeft op 16 februari titelloos debuut-EP met de onlangs uitgebrachte single ‘Hideous’ uitgebracht.

Hideous is een samenstelling tussen Guillaume Lamont (leadgitarist bij RHEA), Tim Leyman (gitarist bij Ramkot), Dajo Vlaeminckx (Drummer bij RHEA en Kids With Buns) en Victor Defoort (bassist bij Romeo Elvis en Oscar and the Wolf). Toen Lamont aan Leyman vroeg of hij een band wilde beginnen, was het in een avondje in het cafe al geregeld. Na slechts een nummer uit te brengen stonden ze in 2023 zelfs al op te treden op de mainstage van Rock Werchter.

De bandleden hebben met hun andere projecten al hun sporen verdiend, maar ze wilden hun krachten bundelen voor een nieuw project met de naam Hideous. Ze maken muziek geïnspireerd door de rauwe rockmuziek uit de 90’s. Rechttoe rechtaan muziek zonder overdrijving met hier en daar zweverige melodieën. Al komen ze ook in de buurt van bands als Royal Blood en Wolfmother. Zelf noemden ze de stijl ooit Ramrock, wat geen verdere uitleg nodig heeft.

Op de uitgebrachte EP staan de al eerder uitgebrachte nummers ‘Curse’, ‘Follow Me’, ‘The Rut’ en de laatste single ‘Hideous’. Deze zijn al opgepikt door radiostations als Studio Brussel, 3FM en KINK FM. Ze hebben al veel shows op hun naam staan in Vlaanderen, Nederland en daarbuiten. Zo hebben ze een show in Parijs gedaan, maar stonden ze ook voor Black Box Revelation in een uitverkochte Ancienne Belgique. Deze belangrijke prestatie heeft hun groeiende populariteit en erkenning in de muziekindustrie gegeven. Er staan een aantal shows in België op de planning maar wie ze live in Nederland wil zien, moet op 5 april naar Café Wilhelmina in Eindhoven afreizen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.