Rock

Hozier – Jackie and Wilson

(Nieuwste Hits) – Andrew Hozier-Bryne aka Hozier heeft de nieuwe single “Jackie and Wilson” uitgebracht. Op deze single gaat hij terug naar de tijd dat R&B nog echt Rhythm and Blues was. Dus dan hebben we het niet over de R&B die we kennen van Jason Derulo, Alicia Keys of Chris Brown.

Hozier zijn nieuwste track Jackie and Wilson is een ode aan de grote R&B zanger Jackie Wilson. Maar kennen wij deze beste man nog? Jackie Wilson geboren op 9 juni 1934 in New Jersey stond bekend om zijn pure Soul en Rhythm and Blues muziek. In Nederland werd deze man bij het grote publiek bekend na het uitbrengen van een Greates Hits album in 1987.

Het nummer (Your Love Keeps lifting Me) Higher and Higher is in 1969 niet verder gekomen dan de Tipparade. Later werd ook dit nummer opnieuw uitgebracht in 1987 net als zijn nummers I Get The Sweetest Feeling (nummer 20 in de Nederlandse Top 40) en het nummer Reet Petite (wie kent hem niet) haalde 2 weken lang de nummer 1 positie in de Nederlandse Top 40.

Hozier kwam op jonge leeftijd in contact met de muziek van Jackie Wilson. Jackie Wilson overleed 6 jaar voor de geboorte van Hozier, en dat is waar de track dan ook over gaat. Over iets dat je kwijt bent wat je eigenlijk niet hebt gehad. De liefde voor de muziek van Jackie Wilson was de inspiratie tot het schrijven van dit nummer.De tekst ” We’ll name our children / Jackie and Wilson / Raise them on rhythm and blues”. Onderbouwd nog even extra zijn liefde.

Hozier die we voornamelijk kennen van de monster hit Take Me To Church zal deze track voorlopig niet kunnen overtreffen. Jackie and Wilson is zeker wel een goed nummer. Alles klopt aan het nummer, backing vocals, goede blues akkoorden en natuurlijk de stem van de 24 jarige Andrew Hozier-Byrne.

Vorig jaar heb ik Hozier en band mogen aanschouwen als afsluitende act van het Songbird festival, en dan kom je er achter wat voor bijzondere artiest dit is. En sommige nummers live nog beter klinken als op de cd. Of Jackie and Wilson een echte hit gaat worden, ik betwijfel het. En hoop nog steeds stiekem dat hij het mooiste nummer van zijn album gaat uitbrengen. Like Real People Do. Voorlopig moeten we het nog eventjes doen met Jackie and Wilson.

Frank Frenckel

Muziekliefhebben from the day he was born!!Muziek is de rode draad in het leven van Frenckel (Frank Kok) Van zingen in een kerkkoor en een popkoor, tot draaien op feesten met 5.000 man, tot wekelijks naar een concert gaan in Tivilo, Paradiso, Tolhuistuin, Melkweg, Ziggodome of de HMH.Begon met draaien op zijn 15 jaar en is nu na 18 jaar nog steeds actief als club dj en producer. En sinds 2014 ook bezig met het radio item Frank's Choice in het programma Houdbaar Tijmen.Op de site Nieuwste Hits zal Frenckel zich voornamelijk gaan richten op de nieuwste Dance tracks, maar een uitstapje naar een andere muziekstijl kun je ook zeker verwachten van deze jongen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.