MuziekPop

I Wear* Experiment – Patience

(Nieuwste Hits) – I Wear* Experiment is een dynamisch electro trui uit Tallin (Estland). In eigenland scoorden ze al met hun single “Patience” en die komt nu ook uit in Nederland.

Het trio begon met het maken van elektronische popmuziek met pit en agressiviteit. Ze hadden namelijk het gevoel dat die twee punten een beetje aan het verdwijnen waren in het genre. Dus experimenteert de band met edgy beats en synths met zang zoals we dat ook kennen van bijvoorbeeld Florance And The Machine.

I Wear* Experiment

In Estland timmert de band al heel hard aan de weg. Maar ook in andere Europese landen zetten ze langzaam voet aan de grond. Zo speelde ze in het voorprogramma van de Britse band Hurts tijdens de Europese tour. Tijdens deze zomer trad de band op tijdens het grootste festival van de Baltische Staten, namelijk het Positivus Festival. Op de line-up waren o.a. Martin Garrix, The Prodigy en M83 te vinden. Door dit optreden werd I Wear* Experiment door de Estlandse media uitgeroepen als “Top 5 Must See Artist”.

Patience

De band is aangemoedigd door de positieve reacties en de “Go Change The World Award” de studio ingedoken voor hun debuutalbum “Patience”. Dit album komt op 11 november in de Benelux uit via Rough Trade. De titeltrack is nu alvast uitgebracht in Nederland. Wil je deze band live zien dan kan dat op 11 november in Tilberg en op 17 november in Amsterdam.

Beluisteren hieronder “Patience”

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.