MuziekRock

IDLES – Gift Horse

(Nieuwste Hits) – IDLES heeft onlangs de single ‘Gift Horse’ uitgebracht als voorproefje op hun aankomende vijfde album ‘TANGK’, dat gepland staat voor release op 16 februari. Deze track, de derde in de rij na ‘Dancer’ en ‘Grace’, belichaamt de herkenbare rauwe sound waar IDLES bekend om staat, en bevestigt eens te meer hun positie als vaandeldragers van de postrockscene.

Frontman Joe Talbot toont opmerkelijke vocale kracht in ‘Gift Horse’, waar hij zijn frustraties en woede omzet in een krachtige energie. Het nummer verkent thema’s als vrijheid, veerkracht en liefde, met behulp van de metafoor van een paard. Talbot zelf spoort aan: Look at us go! Music and movement for you and yours. Be bold and ride us like the disco donkeys we are. Or at least watch our video.

TANGK

‘TANGK’, uitgesproken als ’tank’ met een vleugje ‘g’, verwijst naar de klanknabootsing van de gitaren op het album. Dit wordt door de band beschouwd als hun meest ambitieuze en opvallende werk tot nu toe. In plaats van eerdere thema’s van kritiek op de wereld en persoonlijk trauma, komt er nu een verschuiving naar thema’s als liefde, vreugde en dankbaarheid voor het simpele feit van het bestaan.

IDLES heeft grote plannen voor 2024, met een uitgebreide tour door maar liefst 20 landen en meer dan 80 geplande concerten, waaronder een headline show in het beroemde Ally Pally in Londen. Dit belooft een jaar vol energie en muzikale hoogtepunten te worden, waarbij de band hun publiek uitnodigt om deel te nemen aan hun explosieve muzikale reis.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.