Fresh album releasesMuziek

IDLES – TANGK

(Nieuwste Hits) – Het vijfde album ‘TANGK’ van de Britse postpunkband IDLES is sinds 16 februari uit! Dit is het meest toegankelijke album tot nu toe en bevat de al eerder uitgebrachte nummers ‘Gift Horse‘, ‘Grace’ en ‘Dancer’.

‘TANGK’, uitgesproken als ’tank’ met een vleugje ‘g’, verwijst naar de klanknabootsing van de gitaren op het album. Dit wordt door de band beschouwd als hun meest ambitieuze en opvallende werk tot nu toe. In plaats van eerdere thema’s van kritiek op de wereld en persoonlijk trauma, komt er nu een verschuiving naar thema’s als liefde, vreugde en dankbaarheid voor het simpele feit van het bestaan.

Emotionele reis naar zelfverbetering
Het album van IDLES verkent dus thema’s van liefde, empathie, en zelfontdekking te midden van een wereld die geteisterd wordt door politieke en maatschappelijke chaos. Frontman Joe Talbot beschrijft het album als een reflectie van zijn persoonlijke reis naar zelfverbetering en emotionele genezing, benadrukkend dat liefde en empathie de kern vormen van zijn boodschap. Hij benadrukt het belang van eenvoud en menselijke verbinding in een tijd waarin politieke verdeeldheid en desinformatie overheersen. Het album verkent verschillende facetten van liefde, inclusief empathie, geduld, eerlijkheid, gemeenschap, en vergeving, en dient als een tegenwicht tegen de harde politieke en sociale realiteit van vandaag. Talbot’s benadrukt het belang van introspectie, geduld en compassie. Ze roepen op tot een meer liefdevolle en empathische benadering van het leven.

Nieuwe muzikale identiteit
“TANGK” is geproduceerd door Kenny Beats, Nigel Godrich en IDLES-lid Mark Bowen. Dit was de eerste keer dat er met de gerenommeerde producer Nigel Godrich, bekend van Radiohead, is samengewerkt. Voor de bandleden stond Godrich hoog aangeschreven en ze hadden niet gedacht ooit iets van vergelijkbare kwaliteit te kunnen maken. Toch ontdekten ze dat het bereiken van dat niveau niet zo moeilijk was als ze dachten, zolang er maar hard werd gewerkt. Ze realiseerden zich dat er geen ‘genieën’ nodig waren, zoals ze eerst dachten. Volgens Bowen heeft Godrich hem nieuwe technieken geleerd met betrekking tot het gebruik van tape loops, vervorming en vertraging om unieke geluidstexturen te creëren. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe laag die over de vertrouwde IDLES sound heen is gelegd.

Minder rauw
IDLES klinkt diverser en maakt minder rauwe muziek dan op andere albums te horen was. De nummers zitten goed in elkaar door het werk van een uitstekend team aan producers. Ze hebben de lat hoog gelegd en dat hoor je terug! Het album gaat van emotionele tracks naar rauwe en ruige passages. Het album is echt een mooi geheel, waarbij de nummers goed op elkaar aansluiten. ‘TANGK’ wil je als muziekliefhebber aan je verzameling toevoegen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.