IndieMuziek

Iris Jean – Got an Idea

(Nieuwste Hits) – De Nederlandse zangeres Iris Jean heeft haar nieuwe single ‘Got an Idea’ uitgebracht. Haar krachtige maar kwetsbare nummers, gecombineerd met ruige gitaren en dromerige synthesizers, zorgen voor een uniek geluid vol contrasten.

Het zomerse Got an Idea

‘Got an Idea’ is de derde single van haar aankomende debuut-EP en toont een nieuwe, vrolijke kant van Iris Jean. Het nummer, met zijn aanstekelijke gitaarlijnen en refrein, is een contrast met haar eerdere sentimentele gitaarliedjes. “Het is best een blij liedje, maar dat mag ook wel een keer,” zegt Iris. “Voor mijn liveshows is het ook leuk om af en toe een vrolijk nummer te hebben.”

Voor ‘Got an Idea’ liet Iris Jean zich inspireren door artiesten als Wolf Alice, Phoebe Bridgers en Slowdive. Ze waardeert de dromerige, atmosferische aspecten van hun muziek. Met haar nieuwe single wil ze de luisteraar meenemen naar een perfecte zomeravond in LA. “Het is een droomscenario,” legt ze uit.

Samenwerking met Scott Harris

Voordat ze in Nederland deelnam aan de Popronde, had Iris Jean al een indrukwekkende internationale doorbraak. Haar cover van ‘Those Eyes’ van New West ging viraal op TikTok, vooral in Amerika, en leverde haar 150.000 volgers op. Deze viraliteit trok de aandacht van de Amerikaanse producer Scott Harris, bekend van zijn werk met Shawn Mendes en Camila Cabello. Hij nodigde de 21-jarige zangeres uit Alkmaar uit voor een schrijfsessie in Amerika.

De samenwerking met Harris was een leerzame ervaring voor Iris Jean. “Het was spannend, maar ik probeerde niet te veel na te denken over zijn indrukwekkende CV,” vertelt ze. Hoewel Harris niet meeschreef aan haar nieuwe single, hielp hij haar een nieuwe kant van zichzelf te ontdekken.

Songtekst

De songtekst van ‘Got an Idea’ schildert een levendig beeld van een spontane zomerse avond. Ze zingt over het ontsnappen aan de dagelijkse realiteit, rijdend in een Mustang met de handen uit het raam. De tekst bevat een mix van onschuldige dagdromen en rebelse avonturen, zoals het stelen van drank en het roken uit het raam. De herhaalde zin “Cause I got an idea, it’s not so good, but at least it’s an idea” benadrukt de jeugdige impulsiviteit en de zoektocht naar vrijheid.

Op weg naar de debuut-EP

‘Got an Idea’ is een voorproefje van haar debuut-EP, waaraan ze de afgelopen twee jaar heeft gewerkt. “Het is een coming-of-age-EP,” zegt Iris. “Al mijn gevoelens van de afgelopen jaren zijn erop te horen. Ik heb er bewust lang over gedaan, om echt mijn eigen sound te vinden.”

Iris was al te zien op het Amerikaanse showcase festival SXSW en reist aan het einde van het jaar Nederland door voor de Popronde.

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.