MuziekPopR&B

Jake Isaac – Good Man

(Nieuwste Hits) – Jake Isaac brengt soulvolle ode aan zijn roots met “GOOD MAN”.

Jake Isaac heeft met zijn drie soloalbums een prominente plaats veroverd in de Britse soul scene met lof van Sting en Sir Elton John, een samenwerking met India.Arie en een bejubeld optreden op Glastonbury. Nu richt Jake Isaac zijn blik op een nieuw hoofdstuk door terug te keren naar zijn roots, te beginnen met de release van zijn nieuwe single ‘GOOD MAN’.

Nieuwe single Good Man

‘GOOD MAN’ is doordrenkt van gevoel, van Jake’s geprezen vocale klasse tot de levendige warmte van de ouderwetse live R&B-instrumentatie. Opvallend is dat Jake zijn patois-accent in de schijnwerpers zet een representatie en viering van zijn familie-erfgoed dat hem heeft gevormd tot de man en artiest die hij nu is.

Jake zegt: “In de generatie van onze grootouders sprak de term ‘goede man’ van familieconstructies, gemeenschap en veerkracht. In de Windrush-generatie waren er veel mensen die moesten leren hoe ze goede mannen en vrouwen konden zijn om te overleven. Mijn vader komt uit Antigua en mijn moeder uit St. Kitts, dus het nummer spreekt voor de West-Indiërs die het leven hebben opgebouwd voor onze generatie.

In de studio

Jake schreef ‘GOOD MAN’, dat vervolgens werd geproduceerd en gemixt door Ian Barter (Dermot Kennedy, Amy Winehouse). Het werd opgenomen in Eastcote Studios, Londen, met een live band, waarbij drummer Junior Kirton (Jackson Five, Leona Lewis), organist Gavin Powell (Stormzy, Emeli Sandé) en hoornarrangementen van Kat Deal, alias Litening, meewerkten.

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.