MuziekNieuws

James Vincent McMorrow “Early In The Morning”

De grote verassing van Crossing Border afgelopen weekend is James Vincent McMorrow.  De Ierse singer-songwriter maakt veel indruk met zijn dromerige liedjes en stem. Hij wordt veel vergelijken met Bon Iver, dat komt omdat hij continu zijn kopstem gebruikt.

In 2009 trok hij zich terug in Drogheda, een stadje halverwege Dublin. Waar hij het album “Early In The Morning” zonder druk kon opnemen. Hij kon er dag in dag uit muziek opnemen, experimenteren, terugluisteren net zolang tot hij tevreden was. Het eindresultaat is een prachtig album.

Inmiddels treedt McMorrow al 2,5 jaar op met de muziek van “Early In The Moring”. Toch is hij het nog steeds niet zat. Dat komt volgens McMorrow doordat hij steeds op een nieuwe plek speelt. Elk optreden is weer een nieuwe ervaring.

Wil jij de winnaar van de European Border Breakers Awards live zien?
Hij speelt donderdag op Eurosonic en 15 januari treedt hij op in Hedon Zwolle!

Beluister hier het betoverende “This Old Dark Machine”
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=X4Bs4k5i5BQ]

Tijmen

Tijmen is de oprichter van de website Nieuwste Hits! Hij is een echte radio- en muziekman en was jaren lang te horen met zijn eigen radioprogramma Tijmen Only op verschillende radiostations. Hij is van alle muzikale markten thuis en deelt zijn smaak en ontdekkingen maar al te graag met jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.